Η Στέλλα Φραντζή γεννήθηκε στον Πειραιά και η καταγωγή της είναι από την Πέραμο της Μ. Ασίας. Είναι Πτυχιούχος Πιάνου και Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε για 30 χρόνια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Μουσικής.
Από πολύ μικρή, έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα βιβλία, καθώς μέσα από αυτά ανακάλυπτε τον κόσμο, τον εαυτό της και το νόημα τηςζωής. Με την συγγραφή ασχολείται από το 2012. Το Μουσικοθεατρικό έργο ‘’Σμύρνη πατρίδα μου γλυκιά’’, που η ίδια έγραψε και ανέβασε με τους μαθητές της, στα πλαίσια της σχολικής χρονιάς, για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ήταν η αφορμή για την έναρξη τηςσυγγραφικής της πορείας. Από τότε έως και σήμερα, έχει παρακολουθήσει αρκετούς σεμιναριακούς κύκλουςδημιουργικής γραφής, με γνωστούς και καταξιωμένους συγγραφείς. ‘’Το Ημερολόγιο’’ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο βασίστηκε στο ομώνυμο Θεατρικό Μονόπρακτο, που έγραψε στα πλαίσιαμιας από αυτές τις συγγραφικές ομάδες. Το Μονόπρακτο αυτό, βρίσκεται στην Ομαδική Ανθολογία των Εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ, με τίτλο: ‘’Σπουδή σε θεατρικά κείμενα’’.
Έχει γράψει αρκετά διηγήματα και νουβέλες, μεταξύ των οποίων, ‘’Η γιαγιά Αγγελικώ’’ και ‘’Ο ξένος’’, τα οποία βραβεύτηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Επί σειρά ετών συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες. Σήμερα είναι μέλος της Μικτής τετράφωνης Χορωδίας του Δήμου Κορυδαλλού και της Θεατρικής ομάδας ‘’Εκτός Ύλης’’ της ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας- Μοσχάτου. Παρακολουθεί μαθήματα Ιταλικών και Σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης.
Ζει στο Μοσχάτο με τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.