Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 20€

Εκδόσεις Όστρια

Όστρια,  Η δημιουργική πνοή.

Η ιστορία των εκδόσεων.

Τo 1995 o Γιάννης Κοτσαφτόπουλος, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα με τις γραφικές τέχνες και τις ψηφιακές εκτυπώσεις. Μεγαλωμένος μέσα στο βιβλίο το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε για περισσότερα από 20 χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με τις εκδόσεις. Η οικονομική κρίση, η συρρίκνωση των έντυπων μέσων και η ραγδαία άνοδος του ηλεκτρονικού τύπου διαμόρφωσε ένα νέο περιβάλλον στην αγορά.  Οι παραδοσιακοί συγγραφείς αλλά και οι νέοι φιλόδοξοι δημιουργοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις νέες συνθήκες.

Το εγχείρημα ήταν ακόμα πιο δύσκολο αφού έπρεπε να εκδίδονται βιβλία με προσιτό κόστος χωρίς όμως να γίνεται καμία παραχώρηση στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Αυτή ήταν και η πρόκληση και έτσι το 2012 μέσα στην κρίση που βάθαινε διαρκώς, γεννήθηκε η Όστρια με αυτόν ακριβώς τον σκοπό.      Να μην σταματήσει ποτέ το καλό βιβλίο και όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος να διατηρήσουν το δικαίωμα να εκφράζονται και να δημιουργούν.

Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά μεγάλη, αφού αμέσως αγκάλιασαν αυτήν την νέα προσπάθεια με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν εκδοθεί περισσότερα από 600 βιβλία,  16  λογοτεχνικά – ποιητικά και εικαστικά ανθολόγια ακόμα και μελοποιημένη ποίηση σε ψηφιακή μορφή CD.  Οι εκδόσεις Όστρια βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του συγγραφέα, διοργανώνοντας περισσότερες από 1.400 παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα υποστηρίζοντας έτσι εμπράκτως το έργο τους.  

Ο δημιουργικός άνεμος της Όστρια δεν περιορίστηκε εκεί. Αριθμώντας έξι επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις επεκτάθηκε και στο χώρο του θεάματος αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την παραγωγή των έργων. Ακόμη, στον πολυχώρο των Εκδόσεων Όστρια, Χέυδεν 3, Πεδίον Άρεως, Αθήνα, πραγματοποιηθήκαν μια σειρά εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, εκθέσεων εικαστικών έργων καθώς και συναρπαστικές μουσικές βραδιές.

Σήμερα η όστρια συνεχίζει την δυναμική πορεία της κάνοντας ενθουσιασμένους όλο και περισσότερους δημιουργούς.

Γιατί στην Όστρια

Νέοι συγγραφείς…
Ο πιο συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους.

«Τα βιβλία είναι όπως οι άνθρωποι. μικρός αριθμός παίζει σπουδαίο ρόλο. Τα άλλα αποτελούν πλήθος.»

Βολτέρος (1694-1778)

Ίσως η φράση του Γάλλου συγγραφέα και φιλοσόφου να είναι αποθαρρυντική για τους νέους συγγραφείς… Όμως ο βασικός στόχος της «Όστρια βιβλίο», είναι να «παίξει σπουδαίο ρόλο» και να μη χαθεί στο «πλήθος». Καταθέστε τις σκέψεις σας στο χαρτί κα οι έμπειροι συνεργάτες της
Όστρια θα σας λύσουν κάθε απορία για την συνέχεια.

Είμαι συγγραφέας. Γιατί χρειάζομαι την Όστρια βιβλίο;
Ποιο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνω αφού γράψω το κείμενο;
Μου διορθώσατε το κείμενο μου. Τι πρέπει να κάνω μετά;
Πως θα προχωρήσουμε; Τι θα γίνει μετά;
Συμφωνήσαμε για το εξώφυλλο; Μπορεί να τυπωθεί το βιβλίο μου;
Και εκτός από τα προαναφερθέντα, τι άλλο μπορείτε να κάνετε για εμένα;
Θέλω και άλλες υπηρεσίες; Και αν ναι υπάρχουν;
Νομίζω ότι τελειώσαμε. Σωστά;  

Είμαι συγγραφέας. Γιατί χρειάζομαι την Όστρια βιβλίο;

Οι σκέψεις και τα κείμενα σας είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα πριν την τελική έκδοση του βιβλίου. Από το πρώτο βήμα όμως, μέχρι το τέρμα της διαδρομής, δηλαδή το άρτιο τελικό αποτέλεσμα, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν. Η Όστρια βιβλίο μετά από πολυετή εμπειρία στον χώρο των γραφικών τεχνών και της ψηφιακής εκτύπωσης βιβλίων (ως Studio Ostria) έρχεται τώρα να σταθεί δίπλα σας στα βήματα εκείνα που πρέπει να κάνετε για να «μεταμορφωθούν» τα κείμενα σας σε εκτυπωμένο, ολοκληρωμένο βιβλίο.

 

Ποιο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνω αφού γράψω το κείμενο;

Εφόσον γράψετε τα κείμενα σας σε υπολογιστή με κάποιον ηλεκτρονικό κειμενογράφο (πχ MS Word, Open Office), πρέπει το κείμενο σας να περάσει από το τμήμα διόρθωσης. Ένας έμπειρος συνεργάτης της Όστρια θα διαβάσει προσεκτικά κα θα διορθώσει συντακτικά, νοηματικά ή ορθογραφικά το κείμενο σας.
Αλλά ακόμα και στη περίπτωση που τα κείμενα σας είναι χειρόγραφα μπορούμε πρώτα να αναλάβουμε την δακτυλογράφηση τους και μετά να προχωρήσουμε στην διόρθωση.

 Μου διορθώσατε το κείμενο μου. Τι πρέπει να κάνω μετά;

Αφού συμφωνήσουμε  στην τελική διάσταση του βιβλίου, θα προχωρήσουμε στην σελιδοποίηση του. Δηλαδή ένας έμπειρος γραφίστας θα διαλέξει την γραμματοσειρά και θα διαμορφώσει το κείμενο με πρωτογράμματα, παραγράφους, κεφαλίδες, σελιδαρίθμηση, περιεχόμενα, τέλος και αρχή κεφαλαίων κλπ. Μετά από αυτό το στάδιο θα παραλάβετε στα χέρια σας, εκτυπωμένο το βιβλίο σας σε σελίδες Α4, σε μια πρώτη μορφή που θα είναι κοντά στην εικόνα των τελικών εσωτερικών σελίδων του μελλοντικού βιβλίου σας. Εσείς θα κάνετε το τελικό έλεγχο, θα ελέγξετε τις αλλαγές κα θα μας δώσετε εντολή να προχωρήσουμε.

Πως θα προχωρήσουμε; Τι θα γίνει μετά;

Περνάμε σε κάτι βασικό. Στην «βιτρίνα» του βιβλίου σας – το εξώφυλλο. Όσο σημαντική είναι η βιτρίνα για ένα κατάστημα τόσο σημαντικό είναι το εξώφυλλο για το βιβλίο σας. Πρώτα θα συμφωνήσουμε για την δυνατότητα του εξωφύλλου σας να έχει «αυτιά», δηλαδή εσωτερικό γύρισμα εξώφυλλου κα οπισθόφυλλου έτσι ώστε να μπορέσετε να γράψετε  μικρό βιογραφικό, να βάλετε την φωτογραφία σας ή κάτι διαφορετικό (πχ μερικές κριτικές για το έργο σας). Μετά ένας συνεργάτης μας, έμπειρος στα γραφιστικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνων θα διαβάσει ή θα ενημερωθεί για το περιεχόμενο των κειμένων σας, θα επιλέξει φωτογραφίες, θα «παντρέψει» ιδέες, σχήματα και εικόνες και θα σας παρουσιάσει την πρώτη βασική ιδέα ή ιδέες για το εξώφυλλο σας.

Συμφωνήσαμε για το εξώφυλλο; Μπορεί να τυπωθεί το βιβλίο μου;

Αφού συμφωνήσουμε για το είδος και το πάχος του χαρτιού και ενημερωθείτε πλήρως για τις δυνατότητες πλαστικοποίησης του εξωφύλλου και το κόστος, θα εκτυπώσουμε το βιβλίο σας. Υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβετε όσα αντίτυπα του βιβλίου συμφωνήσουμε κάτω από το πλαίσιο διακίνησης και προβολής του, που επίσης θα το συμφωνήσουμε μαζί.

Και εκτός από τα προαναφερθέντα, τι άλλο μπορείτε να κάνετε για εμένα;

Αν επιλέξετε ένα πλήρες πακέτο προσφοράς από την Όστρια βιβλίο, θα παραλάβετε τα αντίτυπα που έχουμε συμφωνήσει για προσωπική σας χρήση/διακίνηση. Επίσης θα τυπωθούν και άλλα αντίτυπα που προς το παρόν θα τα κρατήσουμε εμείς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά προπάντων την κατάλληλη εποχή θα οργανωθεί από εμάς στον προσωπικό και πάρα πολύ μεγάλο χώρο εκδηλώσεων  του οίκου μας, η παρουσίαση του βιβλίου σας. Θα δημιουργηθούν ψηφιακές προσκλήσεις, αφίσες και θα μιλήσουμε για την δυνατότητα που έχετε να προσκαλέσετε γνωστούς σας, που θα μπορούσαν να έχουν τον ρόλο του ομιλητή για το βιβλίο. Ωστόσο σας παρέχουμε και δικούς μας συγγραφείς, που θα χαρούν να σας στηρίξουν στην πρώτη σας συγγραφική προσπάθεια, μιλώντας τόσο για εσάς όσο και για το βιβλίο σας. Θα στείλουμε email, όπου μας υποδείξετε, ανάλογα με το περιεχόμενο του βιβλίου, σε δικές μας διευθύνσεις, οργανισμούς, και γραφεία που μπορούν να παρευρεθούν στην παρουσίαση. Την «μεγάλη βραδιά» θα συμφωνήσουμε για την δυνατότητα να αρχίσει η παρουσίαση με την προβολή ενός βίντεο που θα έχει ρόλο διαφήμισης και θα προετοιμάζει το κοινό. Το βίντεο θα φτιαχτεί από έμπειρο συνεργάτη μας κατόπιν έξτρα συμφωνίας, ή μπορείτε να μας παραδώσετε ένα ήδη υπάρχων.
Εσείς θα υποδέχεστε καλεσμένους και φίλους σας και εμείς μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα αναψυκτικό. Κατόπιν έξτρα συμφωνίας μπορούμε να τους παρέχουμε ποτό (κρασί) ή ακόμα και κέτερινγκ. Δικός μας άνθρωπος θα αναλάβει να φωτογραφίσει διάφορα στιγμιότυπα της εκδήλωσης. Κατόπιν έξτρα συμφωνίας μπορούμε να καλέσουμε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι θα καλύψουν ζωντανά την παρουσίαση, ώστε να μπορούν να δουν και μέσω ίντερνετ όσοι δεν καταφέρουν να παρευρεθούν. Επίσης πριν την παρουσίαση, οι συνεργάτες μας, προσφέρουν διαφήμιση σε όλα τα μέσα δικτύωσης καθώς επίσης και συνέντευξη του συγγραφέα. Στο τέλος παραδίδουν το βίντεο της παρουσίασης σε μορφή ταινίας ως αναμνηστικό για τον συγγραφέα.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μουσικών επιλογών και ηχητικής κάλυψης με κατάλληλη μουσική (σαν μουσικό χαλί) ή ακόμα και ζωντανής μουσικής σε συνεργασία με τους καταξιωμένους μας μουσικούς  συνθέτες και τραγουδιστές οι οποίοι κατόπιν συμφωνίας μπορούν να δώσουν μια πολύ ιδιαίτερη πνοή στην παρουσίαση σας.

Θέλω και άλλες υπηρεσίες; Και αν ναι υπάρχουν;
Η όρεξη και οι δυνατότητες των συνεργατών της Όστρια δεν σταματούν πουθενά. Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ειδικού φωτισμού και με την κατάλληλη μουσική και εφέ να κανονίσουμε εκπλήξεις που θα ξαφνιάσουν τους καλεσμένους σας. Η Όστρια θα πουλάει το βιβλίο στους καλεσμένους, η βραδιά θα εξελίσσεται και θα τελειώσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Νομίζω ότι τελειώσαμε. Σωστά;   Όχι βέβαια!

Το ταξίδι του δικού σας βιβλίου τώρα ξεκινά. Κατ΄αρχήν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διοργανώσετε μια ακόμη παρουσίαση του βιβλίου σας στην επαρχία αν αυτό είναι απαραίτητο για τους καλεσμένους σας. Μετά μπορούμε να διοργανώσουμε διαγωνισμούς κα να προωθήσουμε μαζί το βιβλίο σας. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής σελίδας της Όστρια βιβλίο www.ostriaeditions.com.
Θα φαίνεται το εξώφυλλο, η περίληψη και η τιμή του, που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια που η όστρια θα συνεχίσει να είναι ο εκδότης σας.
Ταυτόχρονα θα σταλούν αντίτυπα του βιβλίου σε επιλεγμένες εφημερίδες, περιοδικά γνωστές ιστοσελίδες και Blogs.
Όλα αυτά είναι ο κεντρικός κορμός των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε. Οτιδήποτε συμφωνήσουμε θα τυπωθεί και θα το παραλάβετε σε ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα σε εσάς (τον συγγραφέα) και εμάς τον εκδότη. Σε κάθε περίπτωση θα συζητήσουμε κα θα απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες έτσι ώστε το τελικό πακέτο να βασίζεται σε έναν και μόνο κύριο παράγοντα: Την πιο συμφέρουσα σχέση υπηρεσιών και κόστους. αλλά για ένα θα πρέπει να αισθάνεστε σιγουριά. Το γεγονός ότι οι τιμές της Όστρια είναι οι χαμηλότερες στην αγορά και η διάθεση των υπηρεσιών μας αρχίζει και σταματά με την δική σας επιθυμία. Προπάντων εκτός από συνεργάτες θα γίνουμε φίλοι και θα σταθούμε δίπλα σας σε όλα τα βήματα που χρειάζονται για να δείτε να γεννιέται και να κάνει τα πρώτα του βήματα το δικό σας «παιδί». Το δικό σας βιβλίο.