Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 20€

ΙΙ. ΟΡΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Οι παρόντες «Όροι και Προϋποθέσεις Αγορών» εφαρμόζονται σε κάθε πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών (εφεξής «Προϊόντα ή Υπηρεσίες») που πραγματοποιείται μέσω ιστοσελίδας μας από την ΟΣΤΡΙΑ  με αριθμό μητρώου προμηθευτών του άρθρου 4 παρ. 12 του Ν. 2251/1994 ΧΧΧΧΧ

1. Εγγραφή Χρήστη

Για λόγους ασφαλείας των συναλλαγών, ο Χρήστης συνδέεται  με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αποστολής αλληλογραφίας, τηλέφωνο επικοινωνίας και email. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν απολύτως εμπιστευτικές.

Η ΟΣΤΡΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά για την αποστολή ενημερώσεων για νέα προϊόντα ή προσφορές, σε πελάτες ή εγγεγραμμένους χρήστες της στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Ο Χρήστης μπορεί οποτεδήποτε να ακυρώσει την εγγραφή του στη λίστα διευθύνσεων/email, με αποστολή email στη διεύθυνση info@ostriaeditions.com προκειμένου να ζητήσει τη διαγραφή ή αλλαγή των τηρούμενων προσωπικών του στοιχείων (ΓΚΠΔ 2016/679, Ν 4624/2019).

2. Ηλεκτρονικές Παραγγελίες

Κάθε παραγγελία σας προς αγορά προϊόντων ή/και υπηρεσιών (κατά τα άρθρα ΑΚ 534 επ. περί πώλησης) υποβάλλεται μέσω της συμπλήρωσης εντύπου παραγγελίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, αποδεχόμενος τους παρόντες όρους αγορών και τις ιδιότητες των πωλουμένων (περιγραφή έργου, συγγραφέας, ημερομηνία έκδοσης, τιμή συν ΦΠΑ, έξοδα αποστολής, άλλες επιβαρύνσεις, τυχόν εκπτώσεις, μέσα πληρωμής, προθεσμία παράδοσης). Εφόσον πρόκειται για ψηφιακό περιεχόμενο (e-book), αναφέρει τους όρους διαλειτουργικότητας ψηφιακού περιεχομένου προς εγκατάσταση στην τερματική  συσκευή του χρήστη.

Η παραγγελία θεωρείται ληφθείσα από την ΟΣΤΡΙΑ όταν ο Πελάτης λάβει σχετική ενημέρωση περί των των όρων, της διαθεσιμότητας και της κατάστασης παραγγελίας με απαντητικό email στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του.

3. Παράδοση παραγγελίας

Αν ο Πελάτης έχει επιλέξει πληρωμή της παραγγελίας του με πιστωτική κάρτα, οφείλει κατά την παραλαβή του Προϊόντος, από το φυσικό κατάστημα ή από έκθεση βιβλίου, να επιδεικνύει ταυτόχρονα με το έγγραφο ταυτοπροσωπίας και την πιστωτική του κάρτα με την οποία πραγματοποίησε την αγορά.

Στην περίπτωση που το προϊόν αποστέλλεται στον τόπο που έχει επιλέξει ο Πελάτης, το προϊόν παραδίδεται σε εξωτερικό συνεργάτη – μεταφορέα και ο Πελάτης ενημερώνεται ηλεκτρονικά, ότι το προϊόν είναι έτοιμο προς αποστολή. Τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται βάσει της αξίας της παραγγελίας του Πελάτη, είναι δε δωρεάν αν αυτή υπερβαίνει αξία 20 ευρώ συν ΦΠΑ.

4. Χρόνος Παράδοσης

Ο χρόνος παράδοσης των πωλουμένων προϊόντων και υπηρεσιών προσδιορίζεται στην παραγγελία αναλόγως της διαθεσιμότητας, επιβεβαιώνεται στην αποδοχή της παραγγελίας εκ μέρους της ΟΣΤΡΙΑ κατά τεκμήριο εντός τριάντα (30) ημερών από το χρόνο της κατάρτισης της πώλησης, πλην ρητής αντίθετης συμφωνίας.

Η ΟΣΤΡΙΑ δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση της παραγγελίας (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητά της ή οφείλονται σε ανωτέρα βία (όπως απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, προβλήματα των προμηθευτών, φυσικές καταστροφές κ.λπ)

Εφόσον παρόμοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των δυο (2) μηνών, η σύμβαση πώλησης μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση. Εάν ο Πελάτης κρίνει ότι δεν έχει πλέον συμφέρον από την εκτέλεση της παραγγελίας, δικαιούται να καταγγείλει τη σύμβαση πώλησης και η ΟΣΤΡΙΑ  υποχρεούται να του επιστρέψει το τίμημα καθώς και κάθε άλλο ποσό που είχε πληρωθεί στο πλαίσιο της σύμβασης πώλησης.

5. Πληρωμή

Οι τρόποι πληρωμής περιλαμβάνουν πληρωμή με μετρητά, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πιστωτική/χρεωστική κάρτα, κινητά πορτοφόλια wallets, paypal, κ.λπ.  Μπορείτε ακόμα να παραγγείλετε βιβλία τηλεφωνικά με αντικαταβολή (με δικά μας έξοδα αποστολής για παραγγελίες άνω των 20 ευρώ) ή να αγοράσετε προϊόντμό ή πιστωτική κάρτα μέσω της διαδικτυακής ιστοσελίδας μας, έναντι έκδοσης από την ΟΣΤΡΙΑ του σχετικού φορολογικού  παραστατικού.

 

6. Πολιτική Επιστροφών – Ακυρώσεων

Η πολιτική ακυρώσεων και επιστροφών για έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις διέπεται από τους παρακάτω όρους και συμφωνίες :

Έχετε δικαίωμα να ακυρώσετε μια παραγγελία βιβλίων προτού αυτή εκτελεστεί.

6.1.Δικαίωμα Υπαναχώρησης πελάτη

Αν  παραγγελία εκτελέστηκε και το προϊόν σας έχει ήδη αποσταλεί, έχετε δικαίωμα υπαναχώρησης κατά τους παρακάτω όρους και συμφωνίες.  Για αγορές εξ αποστάσεως εντός ή εκτός εμπορικού μας καταστήματος, ο πελάτης/καταναλωτής δικαιούται κατά νόμο (άρθρα 1, 3 ε, 4 Ν 2251/1994, κατ΄εφαρμογή του άρθρου 9 της Οδηγίας 2011/83/ΕΕ,  όπως ισχύει τροποποιηθείς με το Ν 4933/2022 και την Κ.Υ.Α. Ζ1-891/2013 ) να υπαναχωρήσει αζημίως και αναιτιολόγητα από τη σύμβαση. Η υπαναχώρηση ασκείται εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή των έντυπων προϊόντων και πριν την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ψηφιακών αγαθών στον υπολογιστή, το tablet, smartphone ή άλλη κινητή συσκευή του πελάτη.

Τέτοια αιτήματα υπαναχώρησης  πρέπει να στέλνονται εγγράφως από τους πελάτες στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση sales@ostriaeditions.com. Η επιστροφή των προϊόντων γίνεται με έξοδά σας, πρέπει δε να είναι σε άριστη κατάσταση και με άθικτη τη συσκευασία τους, εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας κοινοποιήσατε την υπαναχώρηση. Η ΟΣΤΡΙΑ θα σας επιβεβαιώσει την παραλαβή της δήλωσης και των βιβλίων σε άριστη κατάσταση και θα σας  επιστρέψει το εισπραχθέν τίμημα. Μπορεί ακόμα να πιστώσει την καρτέλα σας για μελλοντικές αγορές μέσα το ίδιο έτος, αν το επιθυμείτε.

6.2. Εξαιρέσεις

Δεν υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης α) σε ελλαττωματικά ή κακέκτυπα βιβλία, τα οποία, αφού τα ελέγξουμε ή μας στείλετε ευκρινή φωτογραφία,  θα σας αντικαταστήσουμε αζημίως με έξοδά μας εντός ενός μηνός (30 ημερολογιακές ημέρες) αφότου επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου β) σε υπηρεσίες ψηφιακών βιβλίων (e-books ), τα οποία σας παραδίδονται μέσω e-mail κατά την ηλεκτρονική αγορά τους μέσω υπερσυνδέσμου (link), για τα οποία δεν χωρεί επιστροφή αφού έχουν ήδη αναλωθεί.

6.3. Μη Παραλαβή από Courier

Σε περίπτωση μη παραλαβής της παραγγελίας σας από τη συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών , η ΟΣΤΡΙΑ θα επικοινωνήσει με την εταιρία προς  άμεση εξυπηρέτηση σας.

6.4. Γενικοί όροι επιστροφής Χρημάτων
Η ΟΣΤΡΙΑ προβαίνει σε επιστροφές χρημάτων (κατάθεση σε λογαριασμό σας, επιστροφή χρημάτων σε κάρτα κ.λπ)  για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε διάστημα 14 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή σχετικού τεκμηριωμένου αιτήματος εκ μέρους σας, συνοδεία των προς επιστροφή πωληθέντων προϊόντων.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και του ΑΚ.