Η Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφια Διδάκτορας τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ (στη Λογοτεχνία και Λογοτεχνική Μετάφραση – παραμυθιακό στοιχείο στο έργο του Ίταλο Καλβίνο και η μετάφραση του).

 Σπουδές: Σπούδασε στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αρίστευσε και πρώτευσε, ενώ έχει πραγματοποιήσει και σπουδές στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Τον Ιούνιο του 2014 ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ (κατεύθυνση Λογοτεχνία και Πολιτισμός). Θέμα διπλωματικής: Ενδυματολογικός Κώδικας Ηρώων στο Παιδικό Εικονογραφημένο Βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα ”Παραμύθια και Άλλα”. Μία συγκριτική ανάλυση των εκδόσεων 1915 και 1998. Το 2007 έλαβε μέρος σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., σχετικό με τη γλώσσα και τον πολιτισμό (επιβλέπουσα καθηγήτρια Αναστασία Χριστοδούλου) και το 2012 και 2013 σε δύο προγράμματα του Ευρω-Μεσογειακού Πανεπιστημίου EMUNI (summer school) σχετικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων, τη διαγλωσσική επικοινωνία και τη μετάφραση στον τουρισμό.
 Ξένες Γλώσσες: Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, γαλλικά, βουλγάρικα, γερμανικά και άριστα την ισπανική γλώσσα, την οποία, επίσης, διδάσκει.
 Σεμινάρια: Παρακολούθησε σεμινάρια και συνέδρια σε Ελλάδα και Ιταλία σχετικά με τη διδακτική των ξένων γλωσσών και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και σεμινάρια παιδοψυχολογίας και ψυχοκοινωνικής ένταξης των μαθητών. Το 2012 παρακολούθησε βιωματικό σεμινάριο αφήγησης παραμυθιών που διοργανώθηκε από το Οξυγόνο-Μεταίχμιο.
 Διδακτική Εμπειρία: Από το 2009 εως το 2011 εργάστηκε ως καθηγήτρια ιταλικής σε Γυμνάσια της Κεφαλλονιάς και των Ιωαννίνων. Σήμερα διδάσκει ιταλικά και ισπανικά σε φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης.
 Εισηγήτρια σε σεμινάρια: Το 2012 πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Οι ρίζες του παραμυθιού στην Ελλάδα» στα πλαίσια του θεματικού κύκλου «Λαογραφία» του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας. Tον Ιούνιο του 2014, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σιθωνίας, διεξήγαγε λογοτεχνικό σεμινάριο στην ενότητα ”Η Κιβωτός των Παραμυθιών”. Το Φεβρουάριο του 2015 ξεκίνησε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Πολίτες Εν Γνώσει και παραδίδει μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για Παραμύθι που οργανώνονται σε διάφορες πόλεις.

Με τη συγγραφή ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια. Ποιήματά της δημοσιεύονταν σε μαθητικά περιοδικά, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών.