Η Ρένα Τζωράκη γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο με το σύζυγο και τα τρία παιδιά της.
Σπούδασε Νοσηλευτική, Ψυχολογία, Δημοσιογραφία και Αισθητική.
Πάνω από 4000 άρθρα της φιλοξενούνται στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
Διετέλεσε αρχισυντάκτρια στο Πανελλήνιο περιοδικό Νόημα, και βασικό στέλεχος-αρθογράφος της διαδικτυακής και έντυπης εφημερίδας Ενδοχώρα.
Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Kriti Press,Day Press, Τόλμη, Πατρίς, Περιοδικό Τριτέκνων , Ηχώραμα , και το περιοδικό «Πνευματικοί Σταλακτίτες» και έχει το προσωπικό της μπλόκ Λογοτεχνικό περιβόλι, όπου εκφράζει τις σκέψεις,τα ποιήματα και τις απόψεις της.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας ένωσης Λογοτεχνών και του Συνδέσμου Λογοτεχνών Ν. Ηρακλείου.
Έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή το 1984 με τίτλο «Σκόρπιες σκέψεις χαμένα όνειρα »,την ποιητική συλλογή «Στοχασμοί» Ηράκλειο 2000, ένα τουριστικό οδηγό σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου με τίτλο « Γνωρίστε το Ηράκλειο του 1990», που έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά και Γερμανικά. Το 2012 εξέδωσε την τρίτη της ποιητική συλλογή «Λόγια καρδιάς στην Αιώνια Μάνα», με τον εκδοτικό οίκο Dyas εκδοτική.
Έχει εκδώσει ποιητικές ανθολογίες μαζί με άλλους λογοτέχνες όπως: «Κρητικοί Ορίζοντες»,”127 φωνές ψυχής” , «Κι εσύ το είδες» « Κραυγές των ψυχών η σκυλατοδρομία των φίλων ποιητών»« Ανθολόγιο Συν-ποιείν.» και περί Έρωτος με τις εκδόσεις Όστρια.
Τον Απρίλιο του 2014 εξέδωσε την ποιητική συλλογή Τα χαϊκού μιας ολονυχτίας με την Dyas εκδοτική.
Στα συρτάρια της έχει έτοιμη την επόμενη ποιητική συλλογή «Δροσοσταλίδες Σοφίας» και τα παραμύθια «Το Νούφαρο και το Αστέρι» ,
«Ο Έρωτας και η Αγάπη.»
Το προσωπικό της credo, ιδεολογικό και πολιτικό, συνίσταται στην πίστη ότι το πλήρωμα της φιλοσοφίας, είναι να θυμίζει στον άνθρωπο πάντα τον Άνθρωπο.
Στα βιβλία της γράφει: «Ζωή, λέξη με τρία γράμματα. Κρατάω πάντα το χέρι που σκουπίζει τα δάκρυα και όχι την αιμορραγούσα πληγή. Είμαι ευγνώμων , για κάθε αναστεναγμό μου, για κάθε λευκή τρίχα, για κάθε ρυτίδα. Τις αποδείξεις του Ζην, για το Φως , που υπάρχει πέρα από τα σκοτάδια, για τους ανθρώπους που αγαπώ. Για τους ανθρώπους που αγάπησα και έφυγαν. Για όλους όσους πέρασαν από τη ζωή μου και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος, ένα μεγάλο , πολύ μεγάλο ευχαριστώ.