Η Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη κατάγεται από την Κέρκυρα. Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε ατομική ψυχολογία και πρακτική φιλοσοφία. Εργάστηκε 25 χρόνια στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Είναι πτυχιούχος της δραματικής σχολής «ΙΑΣΜΟΣ» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έχει κάνει θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση.
Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη διαφήμιση και την αρθρογραφία σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα.
Έχει κάνει 14 χρόνια κλασικό μπαλέτο και συνεχίζει να ασχολείται με άλλα είδη χορού. Επίσης, από το 2008 μέχρι και σήμερα ασχολείται με το τραγούδι. Έχει παρουσιάσει μουσικοποιητικές και μουσικές βραδιές σε πολλούς χώρους τέχνης.
Από τα νεανικά της χρόνια γράφει ποίηση, μυθιστόρημα, διήγημα, στίχο. Η ιδιαίτερη ευαισθησία και η αγάπη της για την τέχνη την ώθησαν στον δύσκολο δρόμο της γραφής. Το πρώτο νεανικό βιβλίο ποίησης εκδόθηκε το 1995 από τις εκδόσεις ΑΔΑΜ με τον τίτλο «ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΙ ΦΩΣ». Το 2011 εκδίδεται το δεύτερο βιβλίο ποίησης με τίτλο «ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», το οποίο διασκευάζει αργότερα σε θεατρικό, όπου παίζεται για δύο σεζόν.
Το 2007, βραβεύεται σε λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής) με το 1ο βραβείο για το διήγημα «Η ΣΕΙΡΗΝΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ». Το 2008 στον ΑΣΔΑ, με το 3ο βραβείο για το διήγημα «ΕΝ’ ΑΣΤΕΡΙ ΠΕΦΤΕΙ». Το 2015 με το 3ο βραβείο για το ποίημα «Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ» στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάρειος Δαπόντες» Σκόπελος. Το 2016 με το 2ο βραβείο ποίησης, 31οι Ποιητικοί αγώνες Δελφών, με το ποίημα «ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ». Το 2017 διασκευάζει σε θεατρικό το παραμύθι «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ» του Γιώργου Κωνσταντινίδη, το οποίο παίζεται με επιτυχία στη Θεατρική Σκηνή της Ζωής Λάσκαρη.
Το «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ», είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.