Ο συγγραφέας Νίκος Ταβουλάρης κατάγεται από την Καρυούπολη Γυθείου Λακωνίας. Γεννήθηκε το 1956. Είναι το μεγαλύτερο από τα τέκνα του Λάζαρου και της Μηλιάς Ταβουλάρη. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του και σπούδασε Δημοσιογραφία, Marketing και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τ’ ανωτέρω αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και την εφαρμογή του Χαοτικού Management. Διαθέτει πτυχία Δημοσιογραφίας από το εργαστήρι δημοσιογραφίας, GRADUATE DIPLOMA IN MANAGEMENT STUDIES του Αγγλικού INSTITUTE OF COMMERCIAL MANAGEMENT (I.C.M.), επίσης από το Olympian university MBA στα αντικείμενα του MANAGEMENT BY CHAOS THE REAL TIME MANAGEMENT SYSTEM και HOW TO THINK LIKE A MANAGER. Επίσης έχει παρακολουθήσει από το ΕΛΚΕΠΑ το ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟ MARKETING διάρκειας 300 ωρών. Mερικά από τα αντικείμενα των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει από διάφορους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς είναι σχετικά με: key Account Management, Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων, Πρόγραμμα ανάπτυξης Δεξιοτήτων Πωλήσεων, Merchandising, Δεξιότητες θετικής επιρροής, presentation skills, time management καθώς κι ένα πλήθος άλλων διαλέξεων σχετικών με το management, το marketing και ειδικότερα την οργάνωση της Στρατηγικής, της Τακτικής, των Τεχνικών και Συστημάτων Πωλήσεων.
Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων σε ανάλογα θέματα. Έχει αναπτύξει το Σύστημα Πωλήσεων «Αρμονική Πώληση» πέντε βαθμίδων, το οποίο έχει εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα και τα είδη της Πώλησης, από την απλή παραγγελιοληψία έως και τη μακροχρόνια διαπραγμάτευση. Με τη λογοτεχνία και τη συγγραφή ασχολείται από την εφηβική ηλικία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο ξεκίνησε σε ηλικία 19 ετών, το εξέδωσε από τις εκδόσεις “Όμβρος” υπό τον τίτλο “Η ανάσα της καταιγίδας”. Το δεύτερο βιβλίο που εξέδωσε είναι η ποιητική συλλογή “Με τα φτερά του ανέμου”, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές κι έκανε αισθητή την παρουσία του Νίκου Ταβουλάρη στα λογοτεχνικά δρώμενα. Η δεύτερη ποιητική του εργασία με τον τίτλο “Πέτρινος Κόσμος” είναι μια ποιητική ενότητα, της οποίας η αποδοχή φαίνεται να ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Το βραβευμένο μυθιστόρημα “Ώρα Μηδέν”, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΔΡΟΜΩΝ», είναι το πέμπτο του βιβλίο. Το εν λόγω μυθιστόρημα είναι ενδεικτικό της γραφής του συγγραφέα κι έχει χαρακτηριστεί ως “φιλοσοφικό μυθιστόρημα”. Είναι δηλαδή ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται φιλοσοφικά ερωτήματα, μέσα όμως από την πλοκή και τη γραφή ενός θελκτικού και άρτιου λογοτεχνικού κειμένου το οποίο ικανοποιεί τόσο την τέρψη όσο και τη διανόηση του απαιτητικού αναγνώστη.
Εκτός από τα λογοτεχνικά του βιβλία ο Νίκος Ταβουλάρης έχει συγγράψει ικανό αριθμό επιστημονικών−τεχνικών βιβλίων σχετικών με το management και το marketing. Ήδη έχει εκδοθεί το πρωτοποριακό βιβλίο Συστημάτων Πωλήσεων “Αρμονική Πώληση” και θ’ ακολουθήσει ικανός αριθμός και άλλων βιβλίων ανάλογου περιεχομένου.
Υπό έκδοση είναι η ποιητική σύνθεση «Νυν και Αεί».
Το ανέκδοτο έργο του Νίκου Ταβουλάρη είναι πληθωρικό και αποτελείται από 20 ποιητικές συλλογές, πέντε μυθιστορήματα, τρία δοκίμια, τρεις συλλογές διηγημάτων, παραμύθια και πραγματείες. Το έργο αυτό έχει δημιουργηθεί σε μια χρονική περίοδο 37 χρόνων. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα. Έχουν δημοσιευτεί πολλές εργασίες του σε περιοδικά κι εφημερίδες. Έχει δώσει επίσης πολλές διαλέξεις σχετικές με λογοτεχνικά και φιλοσοφικά θέματα. Τιμήθηκε με βραβεία λογοτεχνικών διαγωνισμών σε όλα τα είδη του λόγου.
Μεταξύ των βραβείων του συγγραφέα περίοπτη θέση κατέχει το πρώτο βραβείο ποίησης, που απέσπασε το 1998 στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης των Δελφών, της “Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών” με το ποίημα “θα ’θελα ν’ αγγίξω”.
Ο Νίκος Ταβουλάρης διετέλεσε Έφορος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών» την διετία 2007-2009, Πρόεδρος την τριετία 2010-2013 και ήδη επανεξελέγη σατη θέση του Προέδρου για την διετία 2013-2015.