Ο Αντρέας Σταύρακας γεννήθηκε στην Καρυά, της Λευκάδας το 1932. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο μέχρι την τέταρτη τάξη και συνέχισε στην πρώτη τάξη του οκταταξίου γυμνασίου.
Στην ηλικία των δέκα ετών, έχασε τον πατέρα του και από πολύ μικρός ανέλαβε την προστασία της μητέρας και της αδερφής του. Τα δύσκολα χρόνια της κατοχής του 1941 -1944 δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει το σχολείο, έτσι έμεινε κοντά στο θείο του κι έμαθε την τέχνη του βαρελά.
Στα δεκαπέντε του χρόνια άνοιξε το δικό του μαγαζί και το 1954 έκανε μια μικρή βιοτεχνία ξυλείας στην Λευκάδα, Εκεί παντρεύτηκε την αγαπημένη του Κωνσταντίνα, απέκτησε τρία παιδιά και ζει την υπόλοιπη ζωή του. Με τα χρόνια η μικρή βιοτεχνία εξελίχθηκε σε ένα πρότυπο για τα δεδομένα της επαρχίας, εργοστάσιο.
Παρότι η ενασχόλησή του με το «γράψιμο» ξεκίνησε από μικρή ηλικία, η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Τα περασμένα και τα Τωρινά», εκδόθηκε το 2010. Τα τελευταία χρόνια γράφει διηγήματα, ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις του παρελθόντος από το αγαπημένο του χωριό.