Η Ελένη Στασινού γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στoΠάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων.
Έργα της είναι οι ποιητικές συλλογές «Οι οδύνες της μετάλλαξης» (εκδόσεις Δίφρος, 1991) και «Πιο πέρα» (εκδόσεις Ergo, 1998), καθώς και τα μυθιστορήματα «Η κουμπάρα η Μαργαρίτα» (εκδόσεις Μπουκουμάνη, 1997), «Απόδραση προς το φως» (εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, 1999) και «Ο Στέφανος του ελαιώνα» (εκδόσεις Όμβρος, 2000), «H Aγίαπόρνη της καρδιάς του» (Εμπειρία Εκδοτική, 2002), «H αυτοκρατορία των δήθεν» (Εμπειρία Εκδοτική, 2003), «Οντισιόν» (Εμπειρία Εκδοτική, 2004), ενώ συμμετέχει στο συλλογικό «Το λιμάνι της ζωής μου» (Εμπειρία Εκδοτική, 2007). Το 2008 εκδίδεται από τις εκδόσεις «Άγκυρα» το μυθιστόρημα της «Νύχτες υποταγής».
Το 2011 το βιβλίο της «Η Γυναίκα Των Δελφών» επιλέγεται από το INSULAEUROPEA (με άλλες επτά συγγραφείς από την Ευρώπη, και τα ισάριθμα έργα τους )ως αντιπροσωπευτικό έργο Ελληνίδας συγγραφέως, στις εκδηλώσεις Vocifemminiliineditedall’Europa.
Στο «Τυπωθήτω» ευρίσκεται το ιστορικό Μυθιστόρημα «Ο Χορός των Κρυστάλλων» από τις εκδόσεις Χίλων και υπό έκδοσιν «Οι Ονειροκράτες της Θαμβίας». Διάφορα γραφήματα διατυπώνονται στο: http//elenistasinou.blogspot.com Πλάνητας.