Ο Παναγιώτης Σκούρτης γεννήθηκε το 1964 στην Πάτρα.
Τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Αθηνών και συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Αγγλία και στην Αμερική.
Πήρε πτυχίο Ανθρωπιστικών Σπουδών από το Μiami Dade Community College, ΗΠΑ και Συγκριτικής Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ.
Συμμετέχοντας στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδοτούσαν επιχειρήσεις για την πρόσληψη ΑμεΑ , εργάστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα ως μεταφραστής-αλληλογράφος σε ιδιωτική εταιρία.
Έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις λογοτεχνικών κειμένων, καθώς και κειμένων που σχετίζονται με θέματα ψυχολογίας και κοινωνιολογίας.
Κατά καιρούς, συνεργάστηκε με περιοδικά μικρής κυκλοφορίας όπου δημοσιεύτηκαν μεταφράσεις του, διηγήματά του και κριτικές βιβλίων και δίσκων. Οι κριτικές δίσκων αφορούν κυρίως το Ρεμπέτικο και το Λαϊκό τραγούδι, μουσικά είδη που έχει μελετήσει σε βάθος. Κάποιες από αυτές τις κριτικές είναι αναρτημένες και στο διαδίκτυο, (pskourtis.blogspot.com).
Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο από της Εκδόσεις Νικολόπουλος Libreria Española. Είναι η συλλογή διηγημάτων “Με τα Μάτια της Ψυχής”, 12 Μικρές Ιστορίες, (ISBN 978-960-7634-15-3) και διατίθεται αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο του οίκου.