Ο Μιλτιάδης Πλαγιαννάκος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Σπούδασε στη σχολή φ.π.ψ. με κατεύθυνση φιλοσοφία, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει επιπλέον δίπλωμα Proficiency του πανεπιστημίου του Michigan.
Γράφει από μικρός. Όπως δηλώνει ο ίδιος αγαπά τα βιβλία και είναι το όνειρό του να ασχοληθεί επαγγελματικά με την συγγραφή.
Η ιδέα για το Καταφύγιο στον Ουρανό του ήρθε αυθόρμητα, καθώς περιεργαζόταν την εικόνα μιας κάρτας από ένα παιχνίδι στρατηγικής, με τα οποία απολαμβάνει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. ”Σαν είδα την εικόνα της κάρτας εντυπωσιάστηκα. Εικόνιζε μια όμορφη πόλη, με μαρμάρινα κτήρια που δημιουργούσαν την εντύπωση πως προέρχονται από μια μακρινή, αρχαία εποχή, περιτριγυρισμένη από λευκά σύννεφα, να αιωρείται σε κάποιο μέρος ενός καταγάλανου ουρανού. Με αχτίδες φωτός γύρω της, να διαχέονται αρμονικά στον ορίζοντα. Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το Καταφύγιο στον Ουρανό. Μια πόλη γεμάτη ομορφιά, κατακλυσμένη από αγνό φως, την οποία σαν καταφέρεις να προσεγγίσεις, να βιώσεις ένα είδος βαθιάς και παντοτινής ευτυχίας. Μετά από λίγο καιρό ξεκίνησα να γράφω…”.