Ο Γιώργος Παυλίδης σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρησιακή έρευνα και σε θέματα σχετικά με την ανάλυση και τον προγραμματισμό μηχανογραφικών εφαρμογών. Εργάστηκε στη ΔΕΗ (Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Κέντρο Δοκιμών Εφαρμογών και Προτύπων, Διεύθυνση Περιφερείας Νήσων).
Από μικρός έγραφε διηγήματα, μυθιστορήματα και ποίηση. Τον γοήτευε να αποτυπώνει τις σκέψεις του, τα αισθήματα του, τους φόβους και τις ελπίδες του σε ένα χαρτί. Με την βοήθεια της φαντασίας του έπλαθε την δική του πραγματικότητα ή τους δικούς του κόσμους στα παραμύθια που αργότερα έλεγε στα παιδιά του. Αργότερα έκανε το ίδιο για τα διηγήματα και τα μυθιστορήματα που εξέδιδε.
Ευθυμογραφήματα του σχετικά με το σκάκι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα. Άρθρα του σχετικά με διάφορα επιστημονικά θέματα σε εκλαϊκευμένη μορφή έχουν εκδοθεί στο περιοδικό «Περισκόπιο της Επιστήμης».
Το αστυνομικό του μυθιστόρημα «Η δέκατη Φωτογραφία» έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Από τις εκδόσεις Βookstars έχει εκδοθεί το δεύτερο βιβλίο του, μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Μυθιστορίες δεκαέξι και μία». Η παρούσα συλλογή διηγημάτων είναι το τρίτο βιβλίο που εκδίδει.