Ο Πλούταρχος Πάστρας είναι νέος λογοτέχνης. Γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Είναι φοιτητής και Δημοσιογράφος στο επάγγελμα. Σε ηλικία 20 ετών κατέβηκε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 στο Δήμο Γαλατσίου. Είναι ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου».
Συμπεριλήφθηκαν έργα του σε 18 συλλογικές εκδόσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Πνευματική Ζωή», «Πνοές Λόγου και Τέχνης», «Iamvosart», «Δέλεαρ» και «Bonsaistories» (όπου ήταν μέλος στην Κριτική Επιτροπή του «2ου Ποιητικού Διαγωνισμού»).
Διακρίθηκε με: Αριστείο στον «7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Κ.», Α΄ Βραβείο στον «1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό Bonsaistories», Α΄ Βραβείο στο «Διαγωνισμό Δημοφιλέστερης Ιστορίας 120 ΛΕΞΕΙΣ», Β΄ Βραβείο στο «Διαγωνισμό Ποιοτικής Λημματογράφησης» της Βικιπαίδειας, Γ΄ Βραβείο στον «Ε΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Καισάριος Δαπόντες» του Δήμου Σκοπέλου, Βραβείο στον «6ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό» της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, με Επαίνους στον «Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό για την επιστροφή των γλυπτών και των μαρμάρων του Παρθενώνα» της UNESCO, στο «Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2014» της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ, στο «Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού» του Δήμου Δράμας για το παραμύθι του «Ο Φρόστυ και ο σκούφος του Αϊ Βασίλη», με Τιμητικές Διακρίσεις στο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Στις όχθες του Έβρου» της εφημερίδας «Γνώμη», στα «Καζαντζάκεια 2017», στο «Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Δοκιμίου ‘Αριστοτέλης, ο κορυφαίος Μακεδόνας φιλόσοφος’» της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και στον «Ε΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος Βιβλιόφιλων Έδεσσας».