Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).Είναι γνωστός για την αρθρογραφία του, τις έρευνες, τα ρεπορτάζ και τις τηλεοπτικές του εκπομπές, αρχικά στην ΕΡΤ της οποίας υπήρξε από τα πιο παλιά στελέχη, και αργότερα στα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια. Το 1991 πήρε το πρώτο βραβείο κοινού για το καλύτερο ενημερωτικό πρόγραμμα, με την εκπομπή του «Ραντεβού το μεσημέρι» μαγκαζίνο πού έφτασε και ως το 52% τηλεθέασης!

Παράλληλα με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και έγραψε διηγήματα, μυθιστορήματα, δοκίμια, χρονογραφήματα και θεατρικά έργα. Το θρησκευτικό του δράμα, «Λυδία» ανεβάστηκε το 1998 σε υπαίθρια και αρχαία θέατρα της χώρας.
Το νέο του βιβλίο «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης» είναι το δεύτερο της τριλογίας του «ΠΟΡΕΙΑ» μετά το πρώτο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Αίμα, σπέρμα, ψέμα». Το μυθιστόρημά του αναφέρεται στην πορεία των ανθρώπων από την προσφυγιά του 1922 της μικρασιατικής καταστροφής, στον πόλεμο του 40, ως σήμερα και στη ζωή των πρωταγωνιστών του στην εποχή της οικονομικής κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης. Βασισμένο στο αίμα του Κάιν, στο σπέρμα του Αυνάν και στο ψέμα της Εύας, καταγράφει ανθρώπινες καταστάσεις, δολοπλοκίες, ίντριγκες και πολιτικά παρασκήνια, με κυρίαρχο στοιχείο τον έρωτα και τις ανθρώπινες ιστορίες αγάπης.
Πέρασε από πολλές δημοσιογραφικές δίκες αλλά αθωώθηκε σε όλες, όπως όταν κατηγορήθηκε για προσβολή της δημοσίας αιδούς με το διήγημά του : «Μη φοβάσαι κουτέ, τόλμησε..» Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο .
Τα λάθη του: Αγάπησε πολύ. Δεν προσκύνησε. Δεν εντάχθηκε στο σύστημα.