Η Μίνα Μπουλέκου γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει μόνιμα στο Καπανδρίτι Αττικής. Εργάζεται στο Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών(Ε.Α.Π.).
Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι Συγγραφέας, Ποιήτρια και Αρθρογράφος, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Όμιλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), μέλος του Λογοτεχνικού Ομίλου ΞΑΣΤΕΡΟΝ του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ, μέλος της WORLD POETRY CANADA INTERNATIONAL, μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με την ιδιότητα της αρθρογράφου, ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού σωματείου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ» το οποίο δημιουργήθηκε από την κα. Μαρία Χατζηνικολάου. Επίσης είναι συνεργάτης, αρθρογράφος του διαδικτυακού portal η Πύλη της Ψυχολογίας E-Psychology.gr
• Η πρώτη Ποιητική Συλλογή της «Με τη Ροή του Ανέμου» εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014 από τις Εκδόσεις Όστρια, και η οποία βραβεύθηκε από το Λογοτεχνικό Όμιλο «ΞΑΣΤΕΡΟΝ» και το περιοδικό «ΚΕΛΑΙΝΩ» για τον Διαγωνισμό Βιβλίου 2013-2014 στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ιλίου στις 25-4-2015.
• Η δεύτερη Ποιητική Συλλογή της «Πέρα απ’ τον Ορίζοντα» εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τις Εκδόσεις Όστρια. Βραβεύθηκε ως Βιβλίο Χρονιάς 2015 – Α’ Βραβείο από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9/1/2016 στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.
• Το τρίτο βιβλίο της -Δοκίμιο «Προβληματισμοί του Σύγχρονου Ανθρώπου» εκδόθηκε τον Μάιο του 2016 από τις Εκδόσεις Όστρια. Βραβεύθηκε ως Βιβλίο Χρονιάς 2017- Α’ Βραβείο από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12/3/2017 στοΠολεμικό Μουσείο.
• Το τέταρτο βιβλίο της-Θρησκευτική Ποίηση «Το Σάλπισμα των Ψυχών» εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από τις Εκδόσεις Όστρια.
Έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία, επαίνους και διακρίσεις. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα-ποιητικές ανθολογίες των εκδόσεων ΟΣΤΡΙΑ, ΒΕΡΓΙΝΑ, ΕΝΤΥΠΟΙΣ, ΑΓΓΕΛΑΚΗ, ΕΧΕΔΩΡΟΣ, ΕΠΟΚ.
Δοκίμια, άρθρα, ποιήματά της ελληνικά και αγγλικά έχουν δημοσιευθεί, στο διαδίκτυο στις παρακάτω λογοτεχνικές ιστοσελίδες: pemtpousia.gr, diakonima.gr,pentapostagma.gr,ellinonfos.gr, chalice.edu.gr, tovivlio.net, fractalart.gr,bonsaistories.gr, maropaki.com, poihsh-logotexnia.blogspot.gr, anemosmagazine.gr, blooming-word.blogspot.gr, aiolikagrammata.blogspot.gr homouniversalisgr.blogspot.gr,poethunter.com, worldpoetry.ca, hellopoetry.com, καθώς και στις παρακάτω ιστοσελίδες ενημέρωσης mcnews.gr., activenews.gr, aejgreece.gr και στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Κυπριακού Ελληνισμού (Ε.Π.Ο.Κ.).Ποιήματα της ελληνικά και αγγλικά έχουν οπτικοποιηθεί στην παρακάτω ιστοσελίδα poetronix.com.
Έχει παρακολουθήσει πολιτικές και φιλοσοφικές ημερίδες. Κριτικές έχουν δημοσιευθεί στα παρακάτω λογοτεχνικά περιοδικά: «Κελαινώ» του Λογοτεχνικού Ομίλου «Ζαλώνη»’ Ξάστερον καθώς και στο «Πνευματική Ζωή» του κ. Μιχ. Σταφυλά.