Η Ελένη Νικολέτα Ιατρίδου γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1967.Από πολύ νεαρή ηλικία έδειξε την αγάπη της για τη μάθηση και τη μετάδοση γνώσεων στους άλλους. Το 1987 απέκτησε το πτυχίο από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Μετά από δέκα χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το 2009 απέκτησε Δίπλωμα Διετούς Μετεκπαίδευσης στη «Γενική Αγωγή» από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης – Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Φιλομαθής όπως ήταν συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ, αποφοιτώντας το 2011. Συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στον τομέα: Δικαίου, Οργανώσεως, Ζωής και Διακονίας της Εκκλησίας, με θέμα Διπλωματικής: «Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΌΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ»
Κατά τη διάρκεια της διετούς μετεκπαίδευσης και τα έτη 2007 – 2009, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης –Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στην έρευνα με θέμα: «Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Από το 2013 ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας στο Δημοτικό Σχολείο Σωσάνδρας και από το 2017 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.
Παρακολούθησε διάφορες επιμορφώσεις που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, ως μέλος Ο.Δ.Π Π.Ε Πέλλας, για την «Ανάπτυξη και Λειτουργία δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού», «Προβλήματα μάθησης, επίδοσης, συμπεριφοράς και αντιμετώπιση μέσα στο σχολείο», «Ανοιχτά διερευνητικά περιβάλλοντα μάθησης: Οργάνωση φεστιβάλ φυσικών επιστημών και τεχνολογίας», « ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Διενέργεια Ε.Δ.Ε.- Στοιχεία της Ε.Δ.Ε – Γενικά Στοιχεία Πειθαρχικού Δικαίου, ΕΚΠ/κή Νομοθεσία- Μοντέλα Διοίκησης- Διαπροσωπικές Σχέσεις» «Επικοινωνία και Διαπραγμάτευση. Διευθέτηση συγκρούσεων και Διαχείριση κρίσεων στη Σχολική Μονάδα», « Οι ιστορικές πηγές στη διδασκαλία της Ιστορίας: από τη θεωρία στην πράξη», «Σύγχρονες προσεγγίσεις στην αποκατάσταση των παιδιών με κοχλιακό εμφύτευμα ή ακουστικά βαρηκοΐας».
Διετέλεσε τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας και αυτή τη στιγμή εκτελεί καθήκοντα ως τακτικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αλμωπίας. Επίσης είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αλμωπίας «Μέγας Αλέξανδρος». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στη σύσταση του Συλλόγου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο: «ΕΚΦΡΑΣΗ», Πρόεδρος του Συλλόγου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο: «ΕΚΦΡΑΣΗ», από το 2009 έως σήμερα. Η κοινωνική και φιλανθρωπική δράση του Πολιτιστικού – Θεατρικού Συλλόγου Αλμωπίας «Έκφραση», από το έτος 2009 έως και σήμερα, είναι πολύ μεγάλη, καθώς έσοδα από τις θεατρικές παραστάσεις του συγκεκριμένου Συλλόγου διατίθενται
για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου κρίνεται απαραίτητο.