Ο Δεσποτίδης Δημοσθένης-Δημήτριος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου του 2007 και έλκει την καταγωγή του από την Άνδρο. Είναι μαθητής του Y9 στο αγγλόφωνο Διεθνές σχολείο Campion και είναι μία πολυσχιδής και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.
Από πολύ μικρός είναι κυριολεκτικά βουτηγμένος τόσο σε αγγλικά όσο και σε ελληνικά βιβλία. Τον γοητεύουν το σκάκι, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η ποίηση, οι τέχνες, το θέατρο και ο πολιτισμός γενικότερα. Δεν εξασκεί όμως μόνο το πνεύμα του αλλά και το σώμα του, συμμετέχοντας, κατά τρόπο συστηματικό, σε μία σειρά αθλημάτων όπως: taekwondo, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, τένις και ιστιοπλοΐα. Το 2018 συμμετείχε με το σχολείο του στα World School Games.
Ασχολείται με τη μελέτη και την εκμάθηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και έχει πάρει όλες τις πιστοποιήσεις της Microsoft. Παράλληλα, αναπτύσσει τις δεξιότητές του στη ζωγραφική. Πολλά έργα του έχουν διακριθεί από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος. Ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο και τον Δεκέμβριο του 2018 παίζει για φιλανθρωπικό σκοπό στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Lifeline Hellas.
Στην τρίτη Δημοτικού, με την αμέριστη υποστήριξη εμπνευσμένων δασκάλων, αρχίζει και συνθέτει τις πρώτες του ιστορίες εκφράζοντας με τον δικό του τρόπο ιστορίες του Charles Dickens, της Jane Austen και άλλων συγγραφέων που τον επηρεάζουν στην ηλικία εκείνη.
Σε ηλικία 11 ετών γράφει το πρώτο του ποίημα με τίτλο Through a looking glass / Κοιτάζοντας μέσα από το γυαλί και δύο χρόνια αργότερα, με το ποίημά του Inspirational poem, κατακτά την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Ιδρύματος Never Such Innocence στην ηλικιακή κατηγορία 11-14 ετών στην υποκατηγορία Fight for Freedom. Με το ποίημά του Σκέψεις Ζωής λαμβάνει τον Ιούνιο του 2021 τιμητική διάκριση από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του 1ου Παγκόσμιου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Ο αγαπημένος του Έλληνας ποιητής είναι ο Καβάφης, καθότι το ταξίδι αντιπροσωπεύει για εκείνον κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτή καθεαυτή την επίτευξη του στόχου. Από τους ξένους ποιητές έχει ξεχωρίσει τον φιλέλληνα λόρδο Βύρωνα και το ποίημα She walks in beauty, το οποίο αποτελεί ύμνο τόσο για την εξωτερική όσο και για την εσωτερική ομορφιά των γυναικών.
Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.