Η Μαρίνα Αντωνίου Μάρκου γεννήθηκε στην Κόρινθο και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει και τώρα. Είναι πολύτεκνη μητέρα με τέσσερα παιδιά. Χρησιμοποιώντας το πατρικό της (Μαρίνα Αντωνίου)
εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 2002 με την ποιητική συλλογή «Ξεχασμένες ζωές».
Συνέχισε με μια ακόμη ποιητική συλλογή «Σκοτεινά μονοπάτια». Άλλα έργα της που έχουν εκδοθεί είναι μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Χαμένες ευκαιρίες» και δυο παραμύθια «Το δέντρο που περπάτησε» και «Το τραγούδι των πουλιών». Ποίημα της ήταν σε παλαιότερη ετήσια ποιητική συλλογή ημερολογίου των εκδόσεων Ιωλκός και πήρε το δεύτερο βραβείο. Συμμετείχε στον διαγωνισμό της εταιρίας γραμμάτων και τεχνών Πειραιά το 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και πήρε τιμητικό δίπλωμα Πήρε μέρος στον ποιητικό διαγωνισμό του 2018 του συλλόγου «ΛΙΝΟΣ» με τιμητική διάκριση. Έλαβε μέρος στον παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού το 2020 και πήρε το δεύτερο βραβείο.
Συμμετείχε στον διαγωνισμό της εταιρίας γραμμάτων και τεχνών Πειραιά το 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και πήρε τιμητικό δίπλωμα.