Το μήνυμα στο μενταγιόν

Το μήνυμα στο μενταγιόν
Οι ήρωες του έργου, πέντε εντελώς διαφορετικά πρόσωπα μεταξύ τους. Η άγονη συναισθηματικά Κυβέλη, ο ρομαντικός και ικανός επιστήμων Ιάσων, η φέρελπις Ουάχα, η λογική Νατάσα και ο αυθόρμητος Τάσος. Το παράδοξο με την χρονομηχανή του έργου είναι πως δεν μεταφέρονται οι σύγχρονοι ήρωες του έργου σε μια άλλη εποχή μα έρχονται -απρόσμενα- απρόσκλητοι επισκέπτες από το Παρελθόν. Έτσι η πλοκή λόγω της καταιγιστικής δράσης γίνεται σύνθετη και τρομερά ενδιαφέρουσα. Δεδομένα ανατρέπονται, σύγχρονα γεγονότα αποδομούνται. Ανατροπή στην ανατροπή! Ο χρόνος αν και είναι ο μόνος που κατέχει τους νόμους της φυσικής ζωής, παρεκτρέπεται. Εδώ αντιλαμβάνεται κανείς πως η συγγραφέας δεν ατενίζει απλώς τις χρονικές περιόδους που μας παρουσιάζει, αλλά τις ενώνει. Τις ενώνει μέσα από κρυμμένες πικρές αλήθειες που συνειδητοποιούν οι ίδιοι ήρωες καθώς γνωρίζονται μα και καθώς ενώνουν τις χρονικές ψηφίδες τις οποίες εκπροσωπούν. Ο ρεαλισμός των λόγων φωτίζει την ψυχική απομόνωση – κυρίως της Κυβέλης- και την ακουστική φαντασία. Τα λογοπαίγνια, η γλωσσική ασυνεννοησία και τα λεκτικά μαργαριτάρια του Τάσου ηχούν εύηχα και αποτελούν αιχμηρά εργαλεία γέλιου.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκε στο Μαρούσι αλλά ζει μόνιμα στην Λάρισα με τα δυο της παιδιά. Σπούδασε Ελληνικό Πολιτισμό στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και Στέλεχος Επιχειρήσεων στο Τμήμα Λογιστών των ΤΕΙ Λάρισας. Μαθήτευσε στο πλευρό γνωστών ζωγράφων της Λάρισας και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Θεσσαλικές πόλεις και στην Αθήνα. Ασχολείται ενεργά με το θέατρο από το 2008. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Έχει επίσης εκδώσει το θεατρικό της έργο «Για ένα σπίτι στον Παράδεισο», το οποίο ανέβηκε στο «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας το 2016 και το θεατρικό της έργο «Αχαρτογράφητη Διαδρομή», το οποίο απέσπασε το βραβείο του «Βιβλίου χρονιάς 2017» στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό από τον Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικό Πολιτισμικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας).

Το παρόν θεατρικό έργο «Το Μήνυμα στο Μενταγιόν», απέσπασε το Α’ βραβείο θεατρικού έργου στον 9ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό από τον Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικό Πολιτισμικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδας).

  • 9,00€