ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι: Να βγούμε από τα κλισέ!

Να μη θεωρούμε τις ντοπιολαλιές οπισθοδρόμηση, αμορφωσιά, «χωριατίλα». Να τις θυμηθούμε! Οι μεγαλύτεροι να νοσταλγήσουν, να νιώσουν...

Οι νεότεροι να μάθουν, να εξελιχθούν, να έρθουν κοντά με την ιστορία, τις ρίζες, τη συνείδηση. Οι υπόλοιποι Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, να γνωρίσουν, να συγκρίνουν και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... Να ευθυμήσουμε! Να γελάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε, να διαβάσουμε τις ιστορίες, να μεταδώσουμε το γέλιο μας.

Η Καραγκούνικη γλώσσα καταδεικνύει μέσα από καθημερινές ιστορίες που καταγράφονται, τη νοοτροπία των Καραγκούνηδων, την αφέλειά τους, την ξεροκεφαλιά τους, τη δοτικότητά τους, την απλότητά τους. Η προσπάθεια να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ακριβή μετάφραση συγκεκριμένων λέξεων, ξεπέρασε κάθε όριο, αφού σε πολλές των περιπτώσεων ο «αθάνατος» Καραγκούνης λέει άσπρο κι εννοεί μαύρο!

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Κυργιάκη Αποστολία

Η Αποστολία Κυργιάκη εργάζεται 22 χρόνια στον έντυπο τύπο της Καρδίτσας, ως σελιδοποιός - γραφίστρια - δακτυλογράφος, ως υπεύθυνη ύλης, πολιτισμού και εκδόσεων, καθώς και ως υπεύθυνη ελληνικού ρεπερτορίου σε ρ/σ. Παράλληλα εργάστηκε και στο διαφημιστικό τμήμα εταιρίας λογισμικού. Είναι η εμπνεύστρια, η δημιουργός και διαχειρίστρια της σελίδας ARTista στο facebook. Είναι στιχουργός, ποιήτρια και το βιβλίο που κρατάτε σηματοδοτεί την πρώτη της συγγραφική δημιουργία.

  • 12,00€