11 Θεατρικά Έργα

11 Θεατρικά Έργα
Τα έντεκα θεατρικά έργα αυτού του βιβλίου με θεματική τη διαφορετικότητα,τη φιλανθρωπία, την ενδοσχολική βία, το ρατσισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. με τις ιδέες που προβάλλουν, καθώς και τους προβληματισμούς που αναδεικνύουν,ενεργοποιούν τη σκέψη και πυροδοτούν τη φαντασία των παιδιών. Τους γεννούν ερωτήματα και τους ευαισθητοποιούν. Το θέατρο εξάπτοντας τη φαντασία γίνεται φορέας θετικής ενέργειας, προβάλλει τις υψηλές αξίες και σφυρηλατεί συνειδήσεις. Παράλληλα καλλιεργεί μια αισιόδοξη στάση απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, ενώ προάγει την αγωνιστική διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Γεωργία Μπλάγκου - Χρήστος Σάββας

Γεωργία Μπλάγκου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη 18/4/1977. Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α. Π. Θ. Παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου σε θεατρικό εργαστήρι και διάφορα άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχει στο βιογραφικό της μέχρι σήμερα έξι παιδικά θεατρικά έργα τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο, δύο μεγάλα θεατρικά έργα (Μαύρος ουρανός και Μαντάμ Σισί) δεκαπέντε κινηματογραφικά σενάρια, καθώς και άλλα πιο μικρά κείμενα για άλλες εκδηλώσεις. Το 2013 δημιούργησε την ΞΕΝΟΦΟΝ ΦΙΛΜΣ ένα διαδικτυακό κανάλι, το οποίο έχει μέχρι σήμερα μία σειρά αυτοτελών επεισοδίων και άλλες ταινίες από τις οποίες οι τρεις έχουν λάβει μέρος σε φεστιβάλ σε σενάριο και σκηνοθεσία της ιδίας. Ασχολείται επίσης με την ποίηση και τη φωτογραφία. Έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα δύο παιδικές θεατρικές παραστάσεις ως σκηνοθέτης και παραγωγός. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδικά θεατρικά έργα της έχουν ανέβει όλα στο πλαίσιο σχολικών εορτών.Χρήστος Σάββας

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε Δραματική τέχνη - Σενάριο και Σκηνοθεσία. Ασχολήθηκε με το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση και την Διαφήμιση. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή Θεατρικών έργων καθώς και την Μετάφραση αρχαιοελληνικού Δραματολογίου. Το 1990 και 1991 βραβεύεται από τα Κρατικά Βραβεία Θεάτρου του Υπ. Πολιτισμού με τα έργα «ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΑΣ» ΚΑΙ «ΝΕΦΕΛΕΣ - ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ». Το 1999 παίρνει μέρος στον παγκόσμιο θεατρικό διαγωνισμό του Ωνασείου Ιδρύματος με το έργο του «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΠΥΡΦΟΡΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ)» και κατατάσσεται μέσα στα 10 καλύτερα. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ρώσικα.

  • 13,00€