Σμύρνης Ενθύμιον

Σμύρνης Ενθύμιον
Ξαναζωντανεύει η παλιά Σμύρνη, η κοσμοπολίτισσα, η αρχόντισσα, η γοητευτική. Οι όμορφες συνοικίες της, τα έθιμά της, οι ωραίοι της άνθρωποι. Ξαναζούμε τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στην Έξοδο του μικρασιατικού Ελληνισμού. Δενόμαστε με τους πρωταγωνιστές των ποιημάτων, νιώθουμε τους έρωτές τους, τα δεινά και τα πάθη τους, τις συγκινήσεις τους, τα αδιέξοδά τους. Σαν μικρά μυθιστορήματα μοιάζουν τα ποιήματα, αφού μέσα σε λίγους στίχους ανακαλύπτουμε κόσμους και ζωές ανθρώπων πλασμένων από τα ίδια υλικά που είμαστε πλασμένοι κι εμείς, μέσα από έναν καμβά πλουσίων συναισθημάτων. Εν τέλει η Σμύρνη είναι η ίδια η ζωή. Είναι Μνήμη. Στέκεται πλάι στο σύγχρονο άνθρωπο και του υπενθυμίζει πως είναι επίκαιρη, διαχρονική. Ένα ταξίδι στην Ιστορία, στο Χρόνο, ένα ταξίδι του νοήματος της ζωής. Απολαύστε το. Καλό ανάγνωσμα.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Παναγιώτης Ορνιθόπουλος γεννήθηκε το 1976 στη Νίκαια και είναι γιος του βετεράνου πρωταθλητή σκακιού Νικολάου Ορνιθόπουλου. Το 2001 αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Επίσης σπούδασε θεατρική γραφή στο Εργαστήρι Θεατρικών Σπουδών «Τάμπουλα Ράσα». Κείμενα του φιλοξενήθηκαν στο αφιέρωμα για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΥΣΩΝ ΓΕΝΕΩΝ», στο αφιέρωμα για τον Νίκο Καββαδία, στην μουσικοθεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΝΘΥΜΙΟΝ», καθώς και στίχοι τραγουδιών για τις ανάγκες της παράστασης. Επίσης επιμελήθηκε το αφιέρωμα στον  Γιώργο Σεφέρη «ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ» και το αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη «ΚΡΗΣ ΕΠΟΙΕΙ: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΝΑΡΟ».

Το 2017 δημοσίευσε την πρώτη ποιητική Συλλογή (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ) με τίτλο «Ποιητική Τριλογία: Άλκηστις- Ειρήνη-Ιφιγένεια».

  • 12,00€