ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ

Χαμογέλασα και πέρασα το βλέμμα μου απ’ τις ερεθισμένες μπλε φλεβίτσες του λαιμού της, μέσα στα μάτια της. Μπερδεμένος, την εξερευνούσα. Αλλά, κοίταζα την όψη της σαν καθρέφτη, απ’ όπου έψαχνα να δω και τα δικά μου αληθινά συναισθήματα. Ένα καθρέφτισμα του πραγματικού εαυτού μου. Όσο σκοτεινός ή παράξενος κι αν ήταν.

«Στο επόμενο κόλπο σου, να είσαι λίγο πιο προσεκτικός. Έτσι, Δημήτρη μου;», είπε παραπονιάρικα. «Θα είμαι, Έλενά μου», απάντησα, «Θα είμαι», αλλά μετά, εντελώς ξαφνικά, μου έκοψε το μυαλό, μια άλλη σκέψη. «Ή, μήπως δεν θα είμαι καθόλου…». «Γιατί, θέλεις να με βγάλεις απ’ τη μέση;», είπε έκπληκτη. Έσμιξε τα καλοσχηματισμένα φρύδια της. «Αν σκεφτώ πάλι την περιγραφή του Μαξ για εκείνη τη βραδιά σας, ναι. Και σήκωσες και τα τρακόσια χιλιάρικα κι εξαφανίστηκες χωρίς εμένα. Πιστεύω πως ένα καλό σφάξιμο σου αξίζει, ακόμα και τώρα. Δεν είναι άσχημη ιδέα, να σε καθαρίσω, εδώ στην ερημιά, μωρό μου. Το τοπίο μ’ εμπνέει. Όμορφο σημείο για να σε στείλω στον άλλο κόσμο. Θα μου μείνουν κι όλα τα λεφτά, αυτή τη φορά. Δεν συμφωνείς;». Τρόμαξε λίγο. Παρατήρησα στο βλέμμα της μια ελαφριά ανησυχία. «Δεν τα έχεις ξεπεράσει όλα αυτά; Τι έπαθες; Τώρα ν’ αρχίσω να σε φοβάμαι;». Εκείνη την στιγμή, μια αστραπή από μακριά έσκισε τον αέρα. Απ’ τη δυτική πλευρά του ορίζοντα. Άστραψε πάνω στα πρόσωπα μας κι ένας μικρός υπόκωφος μακρινός κρότος έσκασε μέσα στ’ αυτιά μας. «Ποτέ μην εμπιστεύεσαι στις ερημιές, ένα αγριόσκυλο χωρίς αγνότητα». 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ

ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ Ο Μάνος Χρονάκης γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα, Κρήτης. Στην Αθήνα έκανε σπουδές κινηματογράφου, στην σχολή Λυκούργου Σταυράκου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μάθημα του σεναρίου, με καθηγητή τον σεναριογράφο και συγγραφέα Νίκο Παναγιωτόπουλο. Πριν από χρόνια έχει διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, του περιοδικού μουσικής Μετρό, το οποίο συμπεριέλαβε ποίημά του σε ομαδική έκδοση βιβλίου. Το 2005 έκανε σεμινάριο δημιουργικής γραφής, με καθηγητή τον συγγραφέα Γιώργο Ξενάριο, στο "American College". Περπατώντας το μυστικό μονοπάτι της ψυχής του, ακολουθεί τα ίχνη της γραφής από έμβρυο σώμα. Είναι αθεράπευτος λάτρης όλων των τεχνών, των μυστηρίων και της ρεαλιστικής, μη πραγματικότητας. Το Μαχαίρι Στην Βροχή, είναι η πρώτη του νουβέλα.
  • Συγγραφέας: ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
  • Κωδικός Βιβλίου: os684
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,00€