ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΙ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΙ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

Πόρνη κοινωνία, πόρνες ψυχές, πόρνες ιδέες! Ποιός εκπορνεύει αλήθεια τ' όνειρο της ζωής και την πουλά για μιά κάλπικη λίρα στα σκοτεινά μονοπάτια του Αδη; Ένας Άδης αδυσώπητος και αδηφάγος έτοιμος να κατασπαράξει τα νιάτα, τον έρωτα, την ελπίδα πως δεν μπορεί κάπου στα κιτάπια του Θεού μιά αράδα θ' ανήκει σ' εμένα, σ' εσένα που ρουφήξαμε με λαιμαργία το νόημα των λόγων του συγγραφέα Βάϊου Φασούλα στο ρεαλιστικό μυθιστόρημά του: «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΙ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ »

Στην αρχή με την πρώτη σελίδα κρατούσα σφιχτά το μίτο της Αριάδνης για να μην κατασπαραχθώ από τον μυθικό Μινώταυρο. Κι όταν τον συνάντησα τον λυπήθηκα καθώς στεκόταν ανήμπορος να παλέψει μ' ένα χειρότερο τέρας από αυτόν: τα ΠΑΘΗ· αυτά των ναρκωτικών, της σωματεμπορίας, του φανατισμού, του ρατσισμού, της μαύρης ψυχής που δεν γνωρίζει συναισθήματα και στο πρόσωπο της Λίζας μορφοποιείται. Βγαίνει μέσα από τον καθρέφτη και εωσφορικά αναζητά μιά Γιασμίν, έναν Ραμού για να υφάνει το σατανικό της ιστό, κι έκλαψα μαζί με τον αθώο Μινώταυρο, εκείνος από λύπη, εγώ από χαρά που αξιώθηκα να ζω ευτυχισμένη σε μιά ιερή οικογένεια, που ανέπνευσα μέχρι τώρα τον αέρα της ελευθερίας και δεν θαμπώθηκα από τα τριάντα αργύρια. 

(Από την Ευτυχία Ζορμπά-Φιλολόγου)

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΙΟΣ

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΙΟΣ

Ο Βάιος Φασούλας γεννήθηκε στο Γοργογύρι Τρικάλων το Φλεβάρη του 1947. Κατά την περίοδο του εμφυλίου χάθηκε η μητέρα του. Μετέπειτα, προκειμένου να επιβιώσει, ημερών ακόμα μωρό, υιοθετήθηκε στα Τρίκαλα. Μετανάστευσε στη Γερμανία το 1970, όπου και παρέμεινε για 36 χρόνια. Με τη σύζυγό του Μαρία και το πρώτο τους παιδί εργάστηκαν σε εργοστάσια, ενώ αργότερα απέκτησε κι άλλα δύο παιδιά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ με πλούσια λογοτεχνική και δημοσιογραφική δράση.  Ως διανοούμενος του καιρού του έχει τη δυνατότητα της καταγραφής των σύγχρονων δεδομένων και της επισήμανσης των προβληματισμών του πάνω σε ζητήματα κοινωνικοπολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά. Σήμερα έχει να παρουσιάσει πάνω από δέκα τέσσερα βιβλία (μυθιστορήματα και ποίηση), τρία εξ αυτών στη γερμανική γλώσσα, καθώς και πολλά ανέκδοτα έργα.

Βραβεύτηκε από το πολιτιστικό Ίδρυμα του Παναγιώτη Τρανούλη «Πνευματική Εστία» για το μυθιστόρημά του «Στ’ αχνάρια της ζωής». Επίσης για το συνολικό συγγραφικό του έργο τού έχει απονεμηθεί τιμητική πλακέτα από το «Αριστοτέλειο Ίδρυμα» της Κύπρου, από το Δημαρχείο του Cadolzburg, Γερμανία, απέσπασε τιμητική διάκριση για την πνευματική του δραστηριότητα και άλλα.

  • Συγγραφέας: ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΙΟΣ
  • Κωδικός Βιβλίου: os629
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,00€