ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3 ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3 ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΜΑΙΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

 

Η ώρα του απολογισμού

Ἡ ζωή ὅπως πάντα γράφει σενάρια! Μία ἀκόμα ἀληθινή ἱστορία μέ ἥρωες τῆς δικῆς σου καθημερινότητας.

Ἴσως καί νά τούς ξέρεις, νά τούς ἔχεις δεῖ, νά ζοῦν δίπλα σου, νά εἶναι φίλοι σου!

Μπορεῖ νά εἶσαι καί ἐσύ ἕνας ἀπ’ αὐτούς!

Ἤ μπορεῖ νά βρεῖς κάτι ἀπό σένα!

Ἀπό τό χαρακτήρα σου, ἤ τά βιώματά σου!

Μά κι ἄν τίποτα ἀπ’ ὅλα αὐτά δέν συμβεῖ, θά ζητήσω τήν συμμετοχή σου.

Θέλω νά γράψεις ἐσύ τόν ἐπίλογο!

Ἀνάλογα μέ τά συναισθήματα πού θά σού δημιουργήσει!

Μή μοῦ τό ἀρνηθεῖς, οἱ ἥρωες χρειάζονται τήν βοήθειά σου νά ἀποφασίσουν!

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΛΟΚΗΣ

 

Moulin Blues

   Παρίσι...κάπου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση καταδυναστεύει τους πάντες και φυσικά τα φημισμένα καμπαρέ δεν αποτελούν εξαίρεση. Είναι άλλωστε γνωστό πως όταν στερεύουν τα χρήματα, αναλόγως στερεύει και η διάθεση για έρωτα, έστω και πληρωμένο.

   Στη σκιά λοιπόν αυτής της κρίσης, οι ήρωές μας προσπαθούν όπως-οπως να επιβιώσουν, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρούν την ευτυχία –όπως ο καθένας τους την εννοεί- ξορκίζοντας παλιούς εφιάλτες και φαντάσματα του παρελθόντος...

   Σας θυμίζει κάτι ;Αν ναι, είναι γιατί αυτο προσπαθούμε λίγο πολύ όλοι μας! Φυσικά και τα πρόσωπα είναι υποθετικά όπως και το «επάγγελμά» τους είναι μια πρόφαση, για να δεί ο καθένας απο μας πιο εύκολα σε κάποιον απ΄αυτό, τον εαυτό του.

   Υποθετικός βέβαια είναι και ο τόπος, καθώς το έργο έχει άμεσες προεκτάσεις στην ελληνική πραγματικότητα...

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

 

Έμιλυ

Παραψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΟΣΤΡΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ

ΟΣΤΡΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ

ΜΑΙΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Όσοι μέ γνωρίζουν ισχυρίζονται πῶς εἶμαι «ἀπό ἄλλο πλανήτη!» Κάτι θά ξέρουν…

Λίγο ἐνδιαφέρει τον ἀναγνώστη, τί ἔκανε καί πού ἔζησε ὁ, ἤ συγγραφέας. Σημασία ἔχει τί κάνει καί τί γράφει! Αὐτό τό διαπιστώνει ἄλλωστε μόνος του διαβάζοντας καί κρίνοντας!

Γιατί εἴμαστε ὅπως γράφουμε! Καί ἡ φωτογραφία θεωρῶ πῶς εἶναι περιττή!

Ποιός ἀναγνωρίζει τό πρόσωπο κάποιου μεγάλου συγγραφέα;

Κατάφεραν ὅμως νά ἐπιζήσουν στούς αἰῶνες, καί μάλιστα σε ἐποχές ἀναλφαβητισμοῦ. (και χωρίς ΜΜΕ…)

Ἰδίως στην Ἑλλάδα, ἄν ζοῦσε τώρα ἕνας Τολστόι, ή Σαίξπηρ, δεν θα το νἤξερε οὔτε ἡ μάνα του! Ἡ Ἑλλάδα δέν διαβάζει, ζεῖ τόν μεσαίωνά της, κι ἔχουμε εὐθύνη ὅλοι γι’ αὐτό. Ἄρα εἴμαστε καταδικασμένοι νά φύγουμε κυριολεκτικά ἀδιάβαστοι!

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΛΟΚΗΣ

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1971 και έζησε εκεί ως το 1991.

Το 1991 εισήχθη στην Σχολή Ικάρων από όπου και αποφοίτησε το 1995. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία και μέχρι στιγμή έχει συμμετάσχει σε πέντε ομαδικές εκθέσεις (1993, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014) και μια ατομική έκθεση (Σκύρος 2011).

Έχει γράψει μέχρι στιγμής τέσσερα θεατρικά έργα. Το ‘’Moulin Blues’’ (2010), κωμωδία, που έχει παιχτεί από τη θεατρική ομάδα Σκύρου (2010) τον Θίασο «Ζώ!» του Δήμου Ζωγράφου (2014) και τον Θίασο ‘’Καθρεπτάκι’’ (2014). Την ‘’Οδύσσεια’’ (2012) κωμωδία, που έχει παιχτεί από τη θεατρική ομάδα Σκύρου (2012). Τις ‘’Μέλισσες’’, κωμωδία (2014) και το αντιπολεμικό δράμα ‘’Το χαράκωμα’’(2014).

Σαν ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα Σκύρου, τον Θίασο «Ζώ!» του Δήμου Ζωγράφου και τον Θίασο ‘’Καθρεπτάκι’’.

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Ο Γιάννης Ρωμανός γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1953 στην Αθήνα. Τα πρώτα δείγματα της καλλιτεχνικής του φύσης, φαίνονται σε πολύ μικρή ηλικία, όταν δημιουργεί και καθοδηγεί, μικρές ομάδες παιδικού θεάτρου. Με την λογοτεχνία ασχολήθηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 15 ετών γράφοντας 100 ποιήματα που όμως έχουν χαθεί. Μετά το Λύκειο, κέρδισε μια υποτροφία και σπούδασε στο Σάσσεξ της Αγγλίας, θέατρο , κλασσικό χορό, χορογραφία, σκηνοθεσία και σκηνογραφία. Στα νεανικά του χρόνια, εργάστηκε σαν σολίστ μπαλέτου, σε όπερες στην Γερμανία και στην Ελβετία, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά τον Χάρη και την Μαριλένα .Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και πήρε το Πτυχίο του σαν καθηγητής στην τέχνη του χορού. Εργάστηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας σαν κορυφαίος στο ΑΕΝΑΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ του Ντάνιελ  Λόμμελ ενώ αργότερα ασχολήθηκε αποκλειστικά με την πρόζα. Γράφει, διασκευάζει ,σκηνοθετεί, και παίζει. Το έτος 2010, δημιουργεί την θεατρική ομάδα, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ και το 2013 την Λέσχη Θεάτρου, έναν χώρο πολιτισμού, μελέτης και περισυλλογής. 


  • 15,00€