ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολίτες αυτής της χώρας μπορούν να καταταγούν σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τις αντιδράσεις τους σε μια καταπιεστική εξουσία: τα όργανα της εξουσίας, τους «νομοταγείς» πολίτες, τους «παθητικούς» πολίτες, αυτούς που αντιδρούν μέσα στα όρια που ορίζουν οι «νόμοι» και τους «τρομοκράτες».

            Το Σύνταγμα της πατρίδας μας  φτιάχτηκε για να τηρείται απ’ όλους και ο λαός είναι υποχρεωμένος να το τηρεί γιατί αλλιώς τιμωρείται από το κράτος. Κανείς όμως δεν μπορεί να υποχρεώσει το κράτος και την εξουσία να το τηρήσει γιατί κανείς δεν έχει τη δύναμη.

            Όταν απλώς αντιδράς, φοβάσαι μη χάσεις κεκτημένα. Απλώς διαμαρτύρεσαι και δείχνεις ανοχή σε πιέσεις και καταστολή. Έτσι ο αντίπαλος σου αναγνωρίζει την υπεροχή του και σε καταπιέζει ακόμα περισσότερο. Όταν όμως αντιστέκεσαι, τότε έχεις συνειδητοποιήσει γιατί σε καταπιέζουν και βλέπεις πια ξεκάθαρα το μαύρο μέλλον που έχουν ετοιμάσει για σένα. Έχεις αρχίσει τον αγώνα σου οπλισμένος με αφάνταστο θάρρος και τόλμη, ιδίως όταν δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις. Τότε είναι που ο αντίπαλος σου σε φοβάται γιατί είσαι πλέον αποφασισμένος. Το μεγαλύτερο όπλο για έναν αγωνιστή.

                

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Κώστας Καστρινάκης γεννήθηκε το 1954. Σχολείο πήγε στο Κολλέγιο Αθηνών όπου γνώρισε πολλούς από τους σημερινούς πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Αγγλία (1973-1979). Εργάστηκε σε πολλούς διαφορετικούς εργοδότες (ιδιωτική εταιρεία πλαστικών, ΕΒΟ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ΓΕΝ, Υπουργείο Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας, ΕΑΒ, Ολυμπιακή Αεροπορία). Απολύθηκε δυο φορές και έμεινε άνεργος συνολικά πέντε χρόνια. Ταλαιπωρήθηκε στην επαγγελματική του «καριέρα», όχι τόσο για τις πεποιθήσεις του, όσο για το ότι εναντιώθηκε στην εξουσία για ότι «στραβό» έβλεπε να συμβαίνει γύρω του. Δεν εντάχθηκε ποτέ σε κόμμα και είναι συνταξιούχος από το 2010. Έχει κυκλοφορήσει άλλα δυο βιβλία με τίτλους «10 Σκάνδαλα που Συγκλόνισαν το Κοινοβούλιο» (2014) και «Γιατί Χρεοκόπησε ο Κοινοβουλευτισμός. Η Περίπτωση της Ελλάδας» (2014). 

  • 16,00€