ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Η Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας βρίσκεται κάτω από τη σφιχτή αγχόνη της δικτατορίας των τεσσάρων συνταγματαρχών                                                   που κυβερνά με βία τον ελληνικό λαό. Όσοι αντιστέκονται στα διατάγματα της κυβέρνησης φυλακίζονται ή απλά εξαφανίζονται.

Η ζωή του Πέτρου Σπαθή έχει εξελιχθεί όμορφα έως τώρα. Μόλις αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο με δίπλωμα στα οικονομικά                                                και μάλιστα πρώτος στην τάξη του. Το Πανεπιστήμιο της Βορείου Αμερικής,  του προσφέρει θέση διδάκτορα υπό την προϋπόθεση να αποκτήσει       μάστερ, έτσι τα δύο επόμενα χρόνια ολοκληρώνει με υποτροφία το μεταπτυχιακό του.

Όμως ο Πέτρος αποφασίζει να γυρίσει στην πατρίδα του όπου και λαμβάνει τη θέση καθηγητή οικονομικών στο Πανεπιστήμιο απ’ όπου αποφοίτησε.   Κατά τη διάρκεια των παραδόσεων ο Πέτρος παίρνει το μέρος των φοιτητών του σε θέματα που αφορούν τις ελευθερίες και τη θέση του συστήματος   κάτω απ’ την πυγμή των δικτατόρων.

Το αποτέλεσμα είναι να πέσει θύμα κάθε παγίδας που έχει στήσει το σύστημα και τελικά τον συλλαμβάνουν και τον φυλακίζουν.                                                  Ο συνταγματάρχης Βήκας, οι φοιτητές του, η βοηθός του Δώρα και η Σαμάνθα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον ελευθερώσουν.

Θα τα καταφέρουν άραγε ή θα γίνει ένα ακόμα θύμα των δικτατόρων;

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Γεννήθηκε το 1947 στο χωριό Κολυμπάρι Χανίων της Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, μετανάστευσε μόνιμα στον Καναδά όπου παρακολούθησε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Σαϊμον Φρεϊζερ. Μετά από χρόνια δουλειάς ως βοηθός σιδηρουργού, εργάτης στα τραίνα, ταξιτζής, και χρηματιστής πήρε σύνταξη και τώρα ζει σ’ ένα προάστιο του Βανκούβερ όπου ασχολείται με το γράψιμο, τον κήπο του και τα ταξίδια. Στα τέλη του 2006 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Libros Libertad. Είναι ο πιο πολυγραφέστατος συγγραφέας-ποιητής και μεταφραστής της ελληνικής διασποράς. Τελευταία έγινε επίτιμος καθηγητής και συνεργάτης της International Arts Academy και του απενεμήθη ο τιμητικός τίτλος Master of the Arts in Literature. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα, ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων ποίησης, αρκετά άρθρα και μελέτες στα αγγλικά και στα ελληνικά, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, ανθολογίες και εφημερίδες στον Καναδά, ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Αυστραλία, Ρουμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Λίβανο, Σουηδία, Βραζιλία, Πακιστάν και στην Ελλάδα. Η ποίησή του έχει μεταφραστεί στη Ρουμανική, Σουηδική, Ουγγρική, Αραβική, Ισπανική, Γαλλική, Γερμανική, Σερβική, Πορτογαλλική, και στη Ρώσικη γλώσσα. Σε ηλικία έντεκα χρονών αντέγραψε το πασίγνωστο επικό-ρομαντικό ποίημα ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ το οποίο εκδόθηκε τελευταία μόνον 100 αριθμημένα αντίτυπα για συλλέκτες σπανίων βιβλίων και είναι διαθέσιμο στην τιμή των 5.000 Καναδικών δολαρίων! Είναι το πιο ακριβό βιβλίο του είδους του, στον κόσμο.
  • 9,00€