ΟΣΤΡΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Πανουριάς Τάσος 

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1933. Έζησε από νηπιακής ηλικίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εσπούδασε στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, Πολιτειολογία και Οικονομία, και στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θεσσαλονίκης, Νομικά. Διορίσθη Δικηγόρος Αθηνών και ήσκησε το λειτούργημα της δικηγορίας, επί 40 συναπτά έτη, ήδη δε είναι συνταξιούχος, και ασχολείται με τη συγγραφή.

Ησχολήθη, πέραν του λειτουργήματος, με Ιστορικές, Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές έρευνες, μελέτες και Φιλοσοφικό Στοχασμό, σε ολόκληρο το επιστητό.

Ακόμη, έχει ασχοληθεί επιτυχώς, με τις καλές τέχνες, ήτοι Ζωγραφική, Γλυπτική, Ποίηση, Μουσική, Φωτογραφία και Κινηματογραφία.


Παναγώτου Μαίρη,

Η  συγγραφέας γεννήθηκε στο χωριό Άγναντη Φθιώτιδος, στις 12 Απρίλη 1950 και είναι μόνιμος κάτοικος Χαλανδρίου.
Έχει εργασθεί δέκα πέντε χρόνια ως δασκάλα των Αγγλικών και ασχολείται με την Αρχαία Κλασική Γραμματεία και φιλοσοφία.
Ανήκει στην γενιά που γαλουχήθηκε μέσα στους πολλούς εκσυγχρονισμούς της μεταπολεμικής περιόδου οι οποίοι οδήγησαν με γρήγορους ρυθμούς την κοινωνία σε καταναλωτική.
Πιστεύει ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι να αφήνει πίσω του έργο για να αποπληρώσει το επίγειο ταξίδι του και να μένει κληρονομιά στους απογόνους.
Αισθάνεται ευγνώμων που ζει στις απαρχές της τρίτης χιλιετίας και ελπίζει στην τελειοποίησή της ως υποψιασμένη πολίτης.


Μπουλέκου Μίνα,

Γεννήθηκε στην Αθήνα και διαμένει μόνιμα στο Καπανδρίτι Αττικής. Εργάζεται στο Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών(Ε.Α.Π.).

Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι Ποιήτρια και Αρθρογράφος, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.), του Λογοτεχνικού Ομίλου ΞΑΣΤΕΡΟΝ του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ, μέλος της WORLD POETRY CANADA INTERNATIONAL και μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Ε.Ε.Δ. (Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων).

 Η πρώτη Ποιητική Συλλογή της «Με τη Ροή του Ανέμου» εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014 από τις Εκδόσεις Όστρια, και η οποία βραβεύθηκε από το Λογοτεχνικό Όμιλο «ΞΑΣΤΕΡΟΝ» και το περιοδικό «ΚΕΛΑΙΝΩ» για τον Διαγωνισμό Βιβλίου 2013-2014 στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ιλίου στις 25-4-2015.

Η δεύτερη Ποιητική Συλλογή της «Πέρα απ’ τον Ορίζοντα» εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τις Εκδόσεις Όστρια. Βραβεύθηκε ως Βιβλίο Χρονιάς 2015 - Α' Βραβείο από τον Ελληνικό Κυπριακό Ελληνισμό (Ε.Π.Ο.Κ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9/1/2016 στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. 

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3 ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ

Μαίρη ΠαναγιώτουΣΤ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΤΙΚΗΣΗ “Ασκητική” είναι μια φιλοσοφική πραγματεία σε ποιητική μορ..

15,00€