ΟΣΤΡΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ

ΜΑΙΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Όσοι μέ γνωρίζουν ισχυρίζονται πῶς εἶμαι «ἀπό ἄλλο πλανήτη!» Κάτι θά ξέρουν…

Λίγο ἐνδιαφέρει τον ἀναγνώστη, τί ἔκανε καί πού ἔζησε ὁ, ἤ συγγραφέας. Σημασία ἔχει τί κάνει καί τί γράφει! Αὐτό τό διαπιστώνει ἄλλωστε μόνος του διαβάζοντας καί κρίνοντας!

Γιατί εἴμαστε ὅπως γράφουμε! Καί ἡ φωτογραφία θεωρῶ πῶς εἶναι περιττή!

Ποιός ἀναγνωρίζει τό πρόσωπο κάποιου μεγάλου συγγραφέα;

Κατάφεραν ὅμως νά ἐπιζήσουν στούς αἰῶνες, καί μάλιστα σε ἐποχές ἀναλφαβητισμοῦ. (και χωρίς ΜΜΕ…)

Ἰδίως στην Ἑλλάδα, ἄν ζοῦσε τώρα ἕνας Τολστόι, ή Σαίξπηρ, δεν θα το νἤξερε οὔτε ἡ μάνα του! Ἡ Ἑλλάδα δέν διαβάζει, ζεῖ τόν μεσαίωνά της, κι ἔχουμε εὐθύνη ὅλοι γι’ αὐτό. Ἄρα εἴμαστε καταδικασμένοι νά φύγουμε κυριολεκτικά ἀδιάβαστοι!

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΛΟΚΗΣ

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1971 και έζησε εκεί ως το 1991.

Το 1991 εισήχθη στην Σχολή Ικάρων από όπου και αποφοίτησε το 1995. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία και μέχρι στιγμή έχει συμμετάσχει σε πέντε ομαδικές εκθέσεις (1993, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014) και μια ατομική έκθεση (Σκύρος 2011).

Έχει γράψει μέχρι στιγμής τέσσερα θεατρικά έργα. Το ‘’Moulin Blues’’ (2010), κωμωδία, που έχει παιχτεί από τη θεατρική ομάδα Σκύρου (2010) τον Θίασο «Ζώ!» του Δήμου Ζωγράφου (2014) και τον Θίασο ‘’Καθρεπτάκι’’ (2014). Την ‘’Οδύσσεια’’ (2012) κωμωδία, που έχει παιχτεί από τη θεατρική ομάδα Σκύρου (2012). Τις ‘’Μέλισσες’’, κωμωδία (2014) και το αντιπολεμικό δράμα ‘’Το χαράκωμα’’(2014).

Σαν ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα Σκύρου, τον Θίασο «Ζώ!» του Δήμου Ζωγράφου και τον Θίασο ‘’Καθρεπτάκι’’.

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Ο Γιάννης Ρωμανός γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1953 στην Αθήνα. Τα πρώτα δείγματα της καλλιτεχνικής του φύσης, φαίνονται σε πολύ μικρή ηλικία, όταν δημιουργεί και καθοδηγεί, μικρές ομάδες παιδικού θεάτρου. Με την λογοτεχνία ασχολήθηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 15 ετών γράφοντας 100 ποιήματα που όμως έχουν χαθεί. Μετά το Λύκειο, κέρδισε μια υποτροφία και σπούδασε στο Σάσσεξ της Αγγλίας, θέατρο , κλασσικό χορό, χορογραφία, σκηνοθεσία και σκηνογραφία. Στα νεανικά του χρόνια, εργάστηκε σαν σολίστ μπαλέτου, σε όπερες στην Γερμανία και στην Ελβετία, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά τον Χάρη και την Μαριλένα .Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και πήρε το Πτυχίο του σαν καθηγητής στην τέχνη του χορού. Εργάστηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας σαν κορυφαίος στο ΑΕΝΑΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ του Ντάνιελ  Λόμμελ ενώ αργότερα ασχολήθηκε αποκλειστικά με την πρόζα. Γράφει, διασκευάζει ,σκηνοθετεί, και παίζει. Το έτος 2010, δημιουργεί την θεατρική ομάδα, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ και το 2013 την Λέσχη Θεάτρου, έναν χώρο πολιτισμού, μελέτης και περισυλλογής. 


Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3 ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΜΑΙΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ Η ώρα του απολογισμούἩ ζωή ὅπως πάντα γράφει σενάρια! Μία ἀκόμα ἀληθινή ἱστορ..

15,00€