Ποιοι είμαστε

Όστρια, Η δημιουργική πνοή.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

 

Τo 1995 o Γιάννης Κοτσαφτόπουλος, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα με τις γραφικές τέχνες και τις ψηφιακές εκτυπώσεις. Μεγαλωμένος μέσα στο βιβλίο το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε για περισσότερα από 20 χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με τις εκδόσεις. Η οικονομική κρίση, η συρρίκνωση των έντυπων μέσων και η ραγδαία άνοδος του ηλεκτρονικού τύπου διαμόρφωσε ένα νέο περιβάλλον στην αγορά. Οι παραδοσιακοί συγγραφείς αλλά και οι νέοι φιλόδοξοι δημιουργοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις νέες συνθήκες.


Το εγχείρημα ήταν ακόμα πιο δύσκολο αφού έπρεπε να εκδίδονται βιβλία με προσιτό κόστος χωρίς όμως να γίνεται καμία παραχώρηση στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Αυτή ήταν και η πρόκληση και έτσι το 2012 μέσα στην κρίση που βάθαινε διαρκώς, γεννήθηκε η Όστρια με αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να μην σταματήσει ποτέ το καλό βιβλίο και όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος να διατηρήσουν το δικαίωμα να εκφράζονται και να δημιουργούν.


Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά μεγάλη, αφού αμέσως αγκάλιασαν αυτήν την νέα προσπάθεια με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν εκδοθεί περισσότερα από 500 βιβλία, 12 λογοτεχνικά – ποιητικά και εικαστικά ανθολόγια ακόμα και μελοποιημένη ποίηση σε ψηφιακή μορφή CD.  Οι εκδόσεις Όστρια βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του συγγραφέα, διοργανώνοντας περισσότερες από 1.300 παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα υποστηρίζοντας έτσι εμπράκτως το έργο τους.


Ο δημιουργικός άνεμος της Όστρια δεν περιορίστηκε εκεί.

Αριθμώντας έξι επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις επεκτάθηκε και στο χώρο του θεάματος αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την παραγωγή των έργων. Ακόμη, στον πολυχώρο των Εκδόσεων Όστρια, Χέυδεν 3, Πεδίον Άρεως, Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, εκθέσεων εικαστικών έργων καθώς και συναρπαστικές μουσικές βραδιές.


Σήμερα η 'Oστρια συνεχίζει την δυναμική πορεία της κάνοντας ενθουσιασμένους όλο και περισσότερους δημιουργούς.