Όραμα και αξίες

Όστρια, Το όραμα και οι αξίες μας.

 

«Τα βιβλία είναι αθάνατα έργα που θεοποιούν τους πατέρες τους. »

Πλάτωνας (427 π.Χ. - 347 π.Χ.) 


Ο βασικός στόχος των Εκδόσεων Όστρια, είναι να διαδραματίσει ένα σπουδαίο ρόλο στον χώρο της διανόησης και να μη χαθεί στο πλήθος.


Όστρια είναι ο νότιος άνεμος που πνέει από τις βόρειες ακτές της Αφρικής. Ένας γλυκός ζεστός άνεμος, συνήθως υγρός και αρκετές φορές βροχερός. Αυτός ο δημιουργικός άνεμος είναι και ο δικός μας, θερμός αλλά και απρόβλεπτος, ανατρεπτικός αλλά πάντα πιστός στις αξίες και το όραμα του.


Η Όστρια φτιάχνει το σκαρί. Ένα σκαρί γερό, δουλεμένο με μεράκι, κόπο και βαθιά γνώση. Φροντίζει να έχει τα καλύτερα πανιά, μα και τα ξύλα του να αντέξουν χρόνια. Οι μάστορες πελεκούν με υπομονή τα ξύλα ώστε να ταιριάξουν με απόλυτη αρμονία και να δέσουν σαν να φτιάχτηκαν το ένα για το άλλο. Το στολίζουν με τα καλύτερα μπρούτζα και το περνούν με αθάνατα βερνίκια, για να είναι πάντα όμορφο και ανθεκτικό στους καιρούς και τη θάλασσα.


Με αυτό το σκαρί οι συγγραφείς θα ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι της ψυχής τους, με πλήρωμα την γνώση, τη σοφία και το πάθος τους και γι αυτό το ταξίδι εμπιστεύονται τις Εκδόσεις μας .

Το μικρό τους βρέφος που μπήκε ευλαβικά μια ημέρα στην Όστρια, μέσα σε λίγο καιρό μεγάλωσε αντρείεψε και θα είναι πλέον έτοιμο να κατακτήσει τις καρδιές των αναγνωστών αλλά και να κάνει περήφανο τον πατέρα του. Ας πούμε ότι η Όστρια αναλαμβάνει τον σημαντικό ρόλο του παιδαγωγού.


Έτσι βλέπουμε στις Εκδόσεις Όστρια την δουλειά μας και την προσφορά μας στον χώρο των γραμμάτων και τεχνών.Γιάννης Κοτσαφτόπουλος

Εκδότης Όστρια